10 x iets snel iets lekkers maken met kant en klare ingredienten
top of page

10 x iets snel iets lekkers maken met kant en klare ingredienten


10 x iets snel iets lekkers maken met kant en klare ingredienten
Sommige recepten zijn eigenlijk niet echt bakrecepten. Zelf noem ik het vaak knutselen met ingredienten. Het resultaat is er echter vaak niet minder door en deze recepten worden altijd erg enthousiast ontvangen! Dus ook door jouw proevers! Op zoek naar inspiratie om lekker aan de slag te gaan? In 10 x iets snel iets lekkers maken met kant en klare ingredienten zit er vast iets bij voor jou.

Knutselen met lekkers uit je keukenkastjes

Een gewone wat saaie maar lekkere cake uit de buurtsuper; hoe kun je die leuk aankleden? Puntjes vullen tot puddingbroodjes, of eierkoeken met slagroom en lemoncurd, studenthaver en had ik niet wat chocolade? Herkenbaar, lekker snel klaar en soms al op voorraad in je kast. Ik help je op weg met 10 x iets snel iets lekkers maken met kant en klare ingrediënten. Inspiratie voor iedere dag.


Wil je het overzicht graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Veel recepten zijn ook leuk om samen met je kinderen te maken. De liefde voor koken en bakken kan niet vroeg genoeg beginnen.

 
Puddingbroodjes maken

Vroeger moest ik wennen aan de combi van een gewoon wit puntje met banketbakkersroom. Die tijd is allang is allang voorbij, want ik vind ze tegenwoordig heerlijk. Banketbakkersroom is homemade het allerlekkerst, maar zie zelf maken niet zitten, er zijn ook mixen te koop bij de supermarkt die supersnel klaar zijn.

 
Snelle cake met Nutella slagroom

Dit toppertje was zo leuk om te maken met een kant en klare cake. Sommige cakes zijn lang en smal, deze is hoog en kort. Het was op de dag dat ik hem maakte erg warm, vandaar dat de vulling en topping werd iets zachter dan ik zou willen.

 
Snelle hartencakejes maken met kant en klare cake

Hartjes zijn niet alleen leuk om te maken met Valentijnsdag of met moeder- of vaderdag. Laat je geliefde zien hoe zoet de liefde is, met dit knutselpakket van kant en klare cake, slagroom met mascarpone en aardbeien.

 
Twix cake maken met kant en klare cake

Giant Twix, blijf daar maar eens vanaf! Ook deze cake is gemaakt met cake uit de supermarkt.

 
chocolade flikken met Ruby chocolade

Je kunt chocoladeflikken heel makkelijk maken met iedere soort en kleur chocolade en studentenhaver. Met de roze ruby chocolade van Callebaut zijn ze wel heel erg mooi!

 
Portugese tiramisu met gecondenseerde melk en biscuitjes

Op zijn Portugees: een taart die je opbouwd met biscuitjes in de basis. Het is een recept van een collega en op mijn werk hebben we vaker van deze heerlijkheid mogen genieten. Laagjes biscuit, slagroom, kokos en gecondenseerde melk. Om je vingers af te likken zo lekker. Zet alles klaar en bouwen maar.

 
stroopwafel sandwiches maken

“Wie lust er een ijsje? ”

“Ja, ik, ik!” hoor je. Maak dit ijsje extra chique door stroopwafelijs uit de vrieskist van de buutsuper tussen 2 mini wafeltjes te serveren. Succes verzekerd!

 
oanje koeken maken met kant en klare cake

Inspiratie bij de bakker: ik zag deze oranje koeken in het schap maar ze waren zo bobbelig gemaakt dat ik dacht: dat kunnen wij en jij thuis toch ook? Leuk met Koningsdag, met internationale sportwedstrijden. Oranje? Leuk, maar iedere kleur is natuurlijk mogelijk.

 
gevulde eierkoeken met slagroom en lemoncurd

Deze eierkoek past dan niet in het dieet van Sonja Bakker, maar hij is dan ook veel en veel lekkerder. Wil je toch aan de slag met een gezondere keuze, vul de koeken dan met een stevige yoghurt en een lepelje lemoncurd of curd naar eigen smaak.

 
kruidnootjes met ganache

Hoe simpel; plak 2 kruidnootjes aan elkaar met ganache. Dit kun je natuurlijk met ieder willekeurig kant en klaar koekje maken. Handig als je ganache over hebt en wat koekjes in je voorraadkast. Laat die onverwachte visite maar komen!



Gerelateerde posts

bottom of page