Hummus met rucola
top of page

Hummus met rucola


Hummus met rucola
Hummus met rucola
Smeersels en groentspread; ik vind ze heerlijk. Regelmatig eet ik groentespreads van de supermarkt, maar dat is meestal is dat uit gemak. Ik vind de homemade exemplaren veel lekkerder; de structuur en het is vaak beter gekruid. Mijn kinderen eten graag hummus, maar dan vooral als ik het zelf maak.

Wat mij betreft is kikkererwtenspread als basis al super lekker, maar het leent zich om uitgebreid met te experimenteren; en dat doe ik dan ook graag. Van gegrilde paprika’s, gedroogde tomaten, zoete aardappelen en wat dacht je van deze prachtige groene hummus met rucola en groene kruiden?



Hummus, hoe konden we vroeger eigenlijk zonder deze groente spread

Fel groen

Deze variant van hummus is met rucola en groene kruiden, prachtig groen van kleur. Lekker fris en kruidig en een prima manier om wat extra groente naar binnen te krijgen. Ik maak mijn hummus altijd iets anders dan de originele versie; ik gebruik halvanaise in plaats van olie en soms zelfs fritessaus om het vetgehalte te verlagen en de hummus toch een smeuïge structuur te geven.


De staafmixer is ideaal bij het maken van spreads
Hummus met rucola maken met de staafmixer

Hummus met rucola

Benodigdheden:

  1. 250 gram zelf geweekte en gekookte kikkererwten of kikkererwten uit een blik (deze zijn vochtiger)

  2. 40-60 gram rucola naar eigen smaak

  3. ongeveer 3 cm blaadjes van een takje verse rozemarijn (tijm of wat basilicum kan ook)

  4. 2 eetlepels halfvolle mayonaise

  5. 1 eetlepel tahinpasta (sesampasta)

  6. 1 theelepel citroensap

  7. Teentje knoflook

  8. Peper of evt chilipeper

  9. Zout

  10. Eventueel klein scheutje sap van kikkererwten of melk tot de structuur goed smeerbaar is


Hummus met rucola
Hummus met rucola in glazen pot

Hummus met rucola

  1. Pureer de kikkererwten met de halvanaise, tahin, en citroensap.

  2. Voeg de rucola, het zout en de kruiden toe en bekijk hoe de structuur van de hummus is.

  3. Heb je nog wat vocht nodig? Voeg een theelepel vocht toe of eventueel nog eentje. Teveel vocht maakt de hummus te slap en dun en is minder lekker wat mij betreft. Liever dus een stap voor stap iets vocht bijvoegen dan in één keer teveel.

  4. Proef de rucola hummus; is het genoeg gekruid? Nu kun je nog wat aanpassen.



Tip: Bewaar de rucola met hummus in de koelkast. Je kunt het ook invriezen, handig voor als het niet binnen een paar dagen gegeten wordt.

Gerelateerde posts

bottom of page