Zebra kwarktaart met bosbessen
top of page

Zebra kwarktaart met bosbessen


Zebra kwarktaart met bosbessen
Vroeger na het uitgaan, aten mijn vriendinnen en ik bij thuiskomst regelmatig kwarktaart. Ha, ha, echt waar, de een haalt een broodje shoarma, de ander een kwarktaart. Destijds maakten we hem nog uit een pakje, wat overigens eenvoudig en lekker is, maar je kunt het natuurlijk ook heel goed zelf. Naast dat je dan de hoeveelheid kunt kiezen, kun je een specifieke bodem kiezen, hoe zoet de taart moet zijn en hij is goedkoper. Een gewone kwarktaart kun je in weinig extra tijd pimpen tot deze leukerd; een zebra kwarktaart met bosbessen.

Een kwarktaart met zebrastrepen met natuurlijke kleurstoffen; gevaarlijk lekker en een eenvoudige techniek

De techniek om zebrastrepen te maken is zo makkelijk, kijk maar!


Wil je deze tips graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

kleur in kleur scheppen voor zebra effect

Recept zebra kwarktaart met bosbessen

Benodigdheden voor een taart van 20 cm:

  1. 500 gram kwark

  2. 200 gram stevig geklopte slagroom

  3. 100 ml melk

  4. 6 blaadjes gelatine

  5. 3 zakjes vanille suiker

  6. Suiker naar smaak; proeven!

  7. voor de zebrakleur meng je door de helft van het mengsel zo’n 30 ml blauwe bessensap, bramensap of frambozensap voor een roze taart kan ook. Zelf gebruikte ik het vocht van ontdooide blauwe bessen met wat fijn gemalen bessen erdoor.

Voor de bodem:

  1. 150 gram volkoren biscuits, maar bastognekoeken of oreokoekjes zijn ook heel geschikt

  2. 90 gram gesmolten boter

  3. 1 zakje vanillesuiker om de biscuits iets meer smaak te geven

Voor bovenop:

  1. 50 gram Chantillycreme-mix (ook wel enchanted cream genoemd) of 200 gram opgeklopte slagroom

  2. Sprinkles naar keuze

No bake taart met paarse strepen

Zebra kwarktaart met bosbessen maken

  1. Week de gelatineblaadjes in ruim water. Laat dit minimaal 15 minuten staan, maar liever nog wat langer. Bekleed je springvorm met bakpapier en indien je hebt thuis hebt de randen met acetaatfolie voor een strak resultaat, maar bakpapier werkt ook. Verwarm de melk, knijp de blaadjes gelatine uit en roer dit door de warme melk. Ze het vuur uit en laat het even afkoelen.

  2. Maal de koekjes fijn, smelt de boter en roer deze door de gemalen koekjes. Voeg de suiker eventueel toe voor wat extra smaak. Duw de koekjesmix op de bodem van de springvorm en zet de vorm in de koelkast.

  3. Klop de slagroom stijf. Meng de kwark hier doorheen. Roer hier de lauwe melk doorheen en zoet eventueel nog wat bij naar eigen smaak.

  4. Verdeel de kwarkmix in tweën en roer door de ene helft de blauwe bessensap. Schep om en om de kwark in het midden van de springvorm, zie de foto’s hierboven.

  5. Beweeg de vorm een beetje om te zorgen dat de kwark wat inzakt. Als je kijkt naar het resultaat, dan vind ik wat grote en kleine delen paars en wit mooier en natuurlijker dan strak afgemeten delen kwark.

  6. Laat de kwarktaart 3 uur opstijven in de koelkast.

Zebra kwarktaart met bosbessen
Zebrastrepen zijn heel verschillend dus wat mij betreft kun je rustiek te werk gaan of de hulp van je kinderen vragen. Wat zullen ze het leuk vinden om je te helpen.
Taart met zebrastrepen, zo mooi

Tijd om te versieren!

Hoewel ik erg van slagroom hou, vind ik Chantillycrème ook heel lekker en het is supermakkelijk in het gebruik. Op zich hoeft de taart natuurlijk ook niet persé versiering, maar het maakt je taart net ietsje feestelijker met wat toefjes en sprinkles toch?


Klop de slagroom of meng 50 gram Chantillycreme met 33 gram water en 33 gram melk in 2-3 minuten tot een stevige crème. Spuit toefjes en versier je zebra kwarktaart met bosbessen met wat spinkles.

Zebra kwarktaart met bosbessen

Eet je wild aan deze heerlijke frisse taart! Easy.

Gerelateerde posts

bottom of page