Vroeger hadden we thuis op zaterdag vaak gebak bij de koffie ‘s avonds. Dit was vaak een diepvries-taartje, bijvoorbeeld een sneeuwster taart. Als eerste at ik altijd de advocaat, want die vond ik niet lekker. Pas daarna at ik met veel plezier de rest. Dacht ik altijd dat advocaat niet lekker was, bleek ik het helemaal mis te hebben. Advocaat uit een fles uit de buurtsuper of zo’n goedkoop taartje, is niet te vergelijken met de smaak van advocaat die je zelf maakt. Vergelijk het maar met een koetjesreep of een echte goede chocoladereep. Het verschil is te groot om uit te leggen. Daarom lieve lezers, maak deze Sneeuwster taart met homemade advocaat en als je dit niet ziet zitten, vul hem dan met wat anders; met jam of lemoncurd bijvoorbeeld.
Advocaat uit een fles uit de buurtsuper is niet te vergelijken met de smaak van advocaat die je zelf maakt. Vergelijk het maar met een koetjesreep of een echte goede chocoladereep.
Eigenlijk weet ik wel waarom wij hem thuis zo lekker vinden, dat is de combinatie van biscuit, met goede advocaat en met héél veel slagroom.
Sneeuwster taart met homemade advocaat
Benodigdheden voor een taart met een doorsnede van 20 cm voor 6-8 stukken:
Voor het biscuit:
- 3 medium eieren is ongeveer 155-165 gram
- 85 gram fijne suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 65 gram bloem
- 20 gram maïzena
- snufje zout
Voor de vulling:
- 500 ml slagroom
- 2 zakjes slagroom versteviger
- Suiker naar eigen smaak
- 80-100 ml advocaat (liever geen alcohol; lemoncurd of jam lijkt me ook heerlijk)
Voor bovenop:
- Poedersuiker
- Eventueel verkruimelde merinques
Zo maak je deze sneeuwster taart met homemade advocaat
Maak eerst de advocaat, handig is dit om een dag eerder te doen; advocaat maak je volgens dit recept. Zo kan het goed afkoelen en ietsje indikken.
Snij een ster in het bovenste biscuitdeel, maar snij niet helemaal door naar het uiteinde.
Vul de onderste laag met de slagroom, probeer het bol te vullen. Mijn advocaat was eigenwijs en niet heel erg dik vandaar dat ik putten maakte in de slagroom en hier de advocaat in deed. Laat de taart goed afkoelen.
Strooi voor het opdienen poedersuiker, eventueel met wat verkruimelde meringues over de bovenkant.
Eet smakelijk, wij hebben genoten!
Leuk dat recept van de sneeuwster! Die kocht mijn vader vroeger altijd op Zaterdag als hij de boodschappen ging doen: heerlijk goedkoop en dat is al 40 jaar geleden!
Carla
Hoi Carla, ja lekker he. Ik zie ze eigenlijk nooit meer, maar ik heb er veel herinneringen aan. Groetjes Carola