10 x de lekkerste tiramisu op een rij
top of page

10 x de lekkerste tiramisu op een rij


10 x de lekkerste tiramisu op een rij
Van klassieke tiramisu in een schaal, tot koffie & Kahlua cupcakes, tiramisu met advocaat in een glas tot zelfs tiramisu- bonbons met Limoncello!  Deze Italiaanse lieveling is een favoriet nagerecht voor heel veel mensen, ook bij ons thuis. Heb jij al eens een tiramisu gemaakt? Met 10 x de lekkerste tiramisu op een rij hoop ik jou te inspireren. Dat wordt smullen, ik ben zo benieuwd welk recept jij gaat maken!
Wil je liever geen alcohol gebruiken? Kies voor een mooie siroop met veel smaak of maak er zelf één! Dan kan een fruitsiroop zijn, een koffiesiroop, karamel of een siroop met bijvoorbeeld gember of vlierbloesem.

De mild, romige smaak van slagroom en mascarpone is goed te combineren met vrijwel iedere smaakmaker. Van fris zomerfruit, tot sterke koffie en chocolade, van dulce de leche, tot nootjes en honing. 10 x de lekkerste tiramisu.


Tiramisu; een ideaal dessert omdat je het kunt voorbereiden. Zo heb je meer tijd om bij je gasten te zijn en niet in de keuken omdat je het dessert nog moet maken.
 
Bananen tiramisu met dulce de leche

Laat ik starten met een echte topper. Het is ontstaan omdat ik met een smoesje iets lekkers wilde maken met dulce de leche. En toen werd het deze klassieke combinatie van karamel met bananen. Het is toch eigenlijk een wonder dat een saai blikje gecondenseerde melk na een kokendheet waterbad veranderd in de goddelijke karamel dulce de leche. Of je dit dessert nu voor je gasten maakt of omdat je jouw familie eens lekker wilt verwennen; met deze bananen tiramisu maak je iedereen blij.

Maak je tiramisu voor kinderen, laat dan de alcohol achterwege of maak twee wat kleinere versies naast elkaar.
 
Tiramisu taartje met honing en pecannoten 

Een bescheiden dessert toch, dit lieve eenpersoonstaartje? De topping bevat gesuikerde pecannoten en honing. Een heerlijke versie van tiramisu.

 
Tiramisu meringue bonbons met Limoncello

Heerlijk toch; deze gevulde dubbele zelf gebakken meringue koekjes met flinke tiramisu vulling en limoncello? Een leuk onderdeel van een grand dessert, een bescheiden toetje of een gebakje bij een lekker drankje. Maar bij een gewone Hollandse kop koffie lust ik hem ook hoor! Net waar je zin in hebt.

 
Tiramisu koffie-ijs zonder roeren en zonder machine

Voor de liefhebbers die altijd voor ijs kiezen als afsluiter, easy tiramisu-ijs. Je hoeft het niet steeds door te roeren en je hebt hier geen machine voor nodig. Heerlijk tot de laatste hap.

 
Tiramisu taart met stoofperen en perensiroop

Een prachtige taart gevuld met een laag smakelijke stoofpeertjes. Fris, romig en fruitig dus. Ga je voor een taart en wil je toch graag tiramisu als dessert, dan is dit misschien wel een goede keuze voor jou!


 
Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes

Tiramisu in een glas is visueel vaak een plaatje. Je kunt mooie laagjes creëren met contrasterende kleuren en smaken. De mascarpone met slagroom is redelijk zacht en neutrale van smaak. De koffieleutjes en limoncello geven je hier en daar een smaakboost. Een dessert om naar uit te kijken tijdens de maaltijd.

 
Tiramisu met zelfgemaakte advocaat

Yes, nog een dessert in een glas. Tiramisu met advocaat is bij lezers echt een favoriet. Maar ook bij familie, collega’s en bij ons thuis. Maar…. maak alsjeblieft de advocaat zelf! Echt dat is zo’n verschil met de goedkope flessen uit de winkel. Gun je gasten en jezelf een echt lekker dessert met homemade advocaat.

Hoe je advocaat maakt vind je hier. Ga voor zelfgemaakte voor je persoonlijke touch.

 
Tiramisu ijstaart zonder ijsmachine

Wat een leuke ijstaart! Je maakt het gewoon in je cakeblik. Je kunt de ijstaart goed voorbereiden en aansnijden aan tafel. Geen stress; je dessert staat al klaar in de diepvries voor na de maaltijd.



 
Oreo tiramisu met frambozen

Een van de eerste tiramisu die ik ooit maakte op mijn blog. De oreo’s en de frambozen geven een prachtig contrast in kleur en smaak in deze variant. En in een glas is het lekker helemaal jouw eigen dessert die je met niemand hoeft te delen.

 
tiramisu cupcakes

Nog een recept uit de oude doos. Deze wil ik al een tijdje voorzien van nieuwe foto’s. Hou je van cupcakes?  Dan is deze cupcake echt een goed idee! Je denkt; ach, een cakeje met een lekkere toef maar onder het deksel van de toef valt van alles te beleven. Neem eens kijkje bij dit vintage recept.


 

Gerelateerde posts

bottom of page