Ananas mousse van puur fruit

Bijgewerkt: 5 dec 2023

Ananas mousse gemaakt van puur fruit. Hmm, lekker in de zomermaanden, maar ook in de wintermaanden want ananas zit vol vitaminen en lekker veel vezels. Wat een prachtige vrucht, heel bijzonder van uiterlijk en heel erg zoet van smaak. Bijzonder! Ananas mousse van puur fruit.


 
Dit super makkelijke recept, las ik op de facebookpagina van Monique van der Vloed. Omdat ik die dag een lekkere rijpe ananas in huis had besloot ik de mousse meteen te maken.

Recept ananas mousse

Benodigdheden voor 4 personen

  1. 1 ananas

  2. Keukenmachine of blender

Maak de ananas schoon met een mesje of een speciale ananassnijder.

Doe de ananas in stukjes in de blender. Verder niets toevoegen.

Laat de machine haar werk doen.

Overgieten in een kom en laten afkoelen in de koelkast tot gebruik.

Lucht

De mousse is het lekkerst en meest luchtig als je de mousse na het mixen meteen opdient.

Heb je eters? Snij de ananas voor en laat hem afkoelen.  Zet alvast de glazen en lepeltjes klaar.

De mousse heeft in mijn machine zo’n 8 minuten nodig om zo heerlijk luchtig te worden als op deze foto. Eigenlijk is deze mousse niets meer is dan een ananas volledig flink gemixt, helemaal fijn gesneden en nog langer geklopt voor de luchtigheid.

Puur

Niets geen slagroom, niets andere toevoegingen. Alleen puur fruit en puur genieten.

Overigens had ik nog mousse over en deze deed ik in de diepvries. Ik roerde de mousse ieder half uur door en na 6 uur heb je een heerlijk ananasijs!

0