Bramen mousse met witte chocolade

Bijgewerkt: 4 apr 2023

Dit jaar waren de bramen heel erg vroeg rijp, het was nog niet eens half juli toen ik een eerste zakje vol in de diepvries verzamelde. Dat heeft vast te maken met de prachtige zomer die we tot nu hebben. Zomerse temperaturen, heerlijk ik geniet er enorm van. Omdat de eerste bramen van dit jaar in de diepvries lagen, maakte ik deze bramen mousse met witte chocolade van het sap van vorig jaar. Ik had tenslotte nog een paar flesjes over. De eerste exemplaren van bramen zijn meestal niet de mooiste, maar ik ben er blij mee en ze mogen pronken op dit fruitige dessert. De zes bramen die ik geplukt had, waren natuurlijk niet genoeg, maar gelukkig had ik nog een paar flesjes met bramensap in de kast staan. Als je de potten of flessen goed uitkookt en in het donker bewaard, is het heel erg lang houdbaar.

Een prachtig, elegant en heel gemakkelijk dessert is deze mousse

Bramen mousse met witte chocolade

Benodigdheden voor 4 kleine glaasjes:

  1. 125 gram mascarpone

  2. 100 gram slagroom

  3. 30 gram witte chocolade

  4. 1 blad gelatine

  5. 50 ml bramensap

  6. eventueel (vanille) suiker naar smaak toevoegen

  7. versiering voor bovenop, bijvoorbeeld bramen of een paar topjes van munt, verveine of citroenmelisse, eetbare parels

Ook nodig:

  1. Kleine glaasjes van ongeveer 100 ml

  2. spuitzak met mooi spuitmondje

Zo maak je deze makkelijke bramen mousse met witte chocolade

  1. Week het blad gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf en de mascarpone een beetje. De mascarpone moet je alleen wat los kloppen. Voeg de mascarpone nu in delen toe bij de slagroom.

  2. Verwarm de bramensap en voeg hier het uitgeknepen blad gelatine bij. Roer het goed door en zet het vuur uit zodra de gelatine is opgelost. Laat het afkoelen tot ongeveer 25-30 graden.

  3. Verwarm de witte chocolade au bain marie of in de magnetron en klop het door de slagroom met mascarpone. Voeg de afgekoelde bramensap met gelatine hierbij.

  4. Vul de spuitzak en spuit mooie toeven in kleine glaasjes van ongeveer 100-125 ml.

Tip: Versier de glazen met bramen, spinkles, eetbare pareltjes, topjes van de muntplant of eetbare bloemen. Eventueel wat ingekookte bramensap met wat suiker (bramensiroop) ziet er ook mooi uit om het dessert mee te versieren.

Bewaren

Bewaar de dessert in de koelkast en eet smakelijk!


 

1