Oeps en toen viel de cupcake en werd boos!
Een drollen cakeje deed eigenwijs en viel om in de koelkast. Was hij eerst een goedlachse zoete traktatie, hij veranderde spontaan in en boze cupcake! Een funny blooper!
Het verschil tussen een theelepel en een eetlepel:
Als ik een recept wil bakken, ga ik vaak met een pen en een schriftje uitwerken hoe een recept er evenwichtig uit zou moeten zien. Eigenlijk typ ik dit liever want dat gaat sneller en is beter leesbaar. Dan worden 2 theelepels ook niet ineens 2 eetlepels. En bij bakpoeder is dat nogal een verschil! Gelukkig hoef je niet bij ieder ingredient zo nauwkeurig te werken.
Maar het schriftje is mobiel en kan ik heel gemakkelijk van boven naar beneden meenemen in huis, dus ik gebruik het heel vaak.
Verjaardagstaart:
Het was mijn verjaardag en eigenlijk hadden we plannen om naar Amsterdam te gaan, of naar Antwerpen, maar op de een of andere manier kwam het er maar niet van. Gaan we nu wel, gaan we nu niet. Het weer was ook niet echt uitnodigend. Toen was ik het zat en dacht; laat maar zitten, ik vraag of mijn zussen komen en bak zo’n lekkere kokostaart die we vroeger altijd thuis maakten. Dat vinden zij vast ook heel leuk, maar de onderkant van de springvorm was kwijt. (tijdelijk want hij is al weer terecht)
Weet je wat, dacht ik, ik bak hem in die mooie sneeuwvlokvorm van Nordic Ware. Meteen na het bakken dacht ik: oh oh, dat is geengoede keuze, zal ik hem eruit halen? Nee, dat gaat niet want dan valt de taart uit elkaar. Na het afkoelen was de kokostaart echt niet meer uit de vorm te krijgen, ook niet met kort voor verwarmen in bv. warm water. Hij werd een grote berg stukken kokostaart.
Het is echt een blooper geworden, maar wel een hele lekkere! Ik heb er maar een kaarsje in gestoken om duidelijk te maken dat het een verjaardagstaart is.
Ciabatta brood van de bbq, aangebrand aan de onderkant en toch nog rauw aan de bovenkant
Naast onze gewone bbq met kooltjes, hebben we sinds kort ook een elektrische bbq. De mannen thuis vonden het maar niets, maar ik vind het heel makkelijk. Stekker erin en bqq aan. Dat geeft met de ruimte om te experimenteren, zonder gedoe met kooltjes. Die bewaar ik voor het gezellig samenzijn met anderen.
Al bij de tweede test ging het fout. Ik heb vaker brood gemaakt op de bbq, maar het vergt toch wat moeite. De warmte komt maar van één kant: de onderkant. Zelfs met een handige thermostaatknop, die ik op iedere stand probeerde, lukte het me niet om fatsoenlijk brood te bakken. Resultaat: geblakerd aan de onderkant en bijna rauw en witjes aan de bovenkant. Ik heb nog geprobeerd het brood om te draaien, maar daar was het te laat voor. Bij het brood met de olijven zou het overigens wel gelukt zijn als ik het eerder had omgedraaid, bij de tomaatjes is dit geen goed idee, die werden geplet.
Opgeven? Zeker niet. ik heb een oude pizzasteen die ik ga schoonmaken. Dat wordt duimen en hopen op beter weer. Moet je voorstellen: het is een prachtige avond. Ik hang lekker in mijn stoel en ruik dat mijn pizza van de bbq bijna klaar is. Hmmm.