Heb je een gezellige borrel, dan zijn leuke borrelhapjes onmisbaar. Blokjes kaas of stukjes worst zijn heerlijk hoor, maar wel een beetje afgezaagd. Wat dacht je van een bord vol kaarsjes? De hapjes … Lees verder »
Snel tomaat-kaas-rozemarijn breekbrood
Nog niet zolang geleden heb ik een review geschreven van Sodabrood uit eigen oven van Levine van Doorne en Freerk Bos. Het staat bomvol inspiratie over … Lees verder »
Hartige koekjes met Chili vlokken en zongedroogde tomaat
Thuis wordt er af en toe gemopperd waarom ik niet vaker wat hartigs maak. Oke, oke, ik ga het dit keer anders doen. Overdag bij de koffie kiezen … Lees verder »
Tarte tatin met uien en rozemarijn
Een tarte tatin als klassieker bak je met lekker grote stukken appel. Een appeltaart; wie houdt er niet van, maar deze is niet altijd even … Lees verder »
Crackers met kikkererwten, havermout en sesamzaad
Niet iedereen is gecharmeerd met het gebruik van bonen of andere groente in je baksel en veel lezers zullen dit recept ook meteen weg swipen. Niet … Lees verder »
Hartige madeleines met gedroogde tomaten en rozemarijn
Onlangs ontving ik het boek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling van Petit Gâteau uit Amsterdam. De patisserie Petit Gâteau is bekend om haar … Lees verder »
Sierlijk bladerdeeghapje met knakworstje
Eigenlijk dacht ik dat dat deze hapjes in het hoofdstuk blooper zou belanden. Het bladerdeeg om deze sierlijke bladerdeeghapjes heeft een snijtechniek … Lees verder »
Pretzel borrelbroodjes
Langzamerhand veroverd de licht zoute pretzel Nederland en België. Op straat zie ik in kraampjes met broodjes steeds vaker pretzels in de schappen … Lees verder »
Kerstboom saucijzenbroodjes
Oh, wat zijn de mannen bij mij thuis blij als ik iets hartigs ga maken. Voor zoete taartjes komen ze echt hun bed niet uit, maar voor hartig … Lees verder »