Niet iedereen is gecharmeerd met het gebruik van bonen of andere groente in je baksel en veel lezers zullen dit recept ook meteen weg swipen. Niet doen!! Behalve voedzaam, zijn deze crackers bijzonder … Lees verder »
Couscous salade met linzen, bietjes en feta
Op warme dagen, als bijgerecht, als salade bij je lunch. Couscous salade kun je op heel veel momenten eten. Het is een allemansvriend want je kunt er … Lees verder »
Vega satéburger met pindamayonaise
Sinds ik het boek van Joke Boon: "De vega optie" bezit, heb ik al enkele malen mij gewaagd aan een homemade vegaburger. Als flexitariër, heb ik … Lees verder »
Zelf saucijzenbroodjes maken
Ik krijg de laatste tijd vaker klachten van de mannen thuis, dat ze eens iets anders willen. "Weer taart?" klinkt het! Pff, helemaal niet verwend … Lees verder »
Risotto met aubergine gebakken in de oven
In Griekenland heb ik aubergine leren eten. Vond ik eerder aubergine maar smaken als kussenvulling, in Griekenland wordt de aubergine heel lekker klaar … Lees verder »
Pão de queijo, Braziliaanse kaasballetjes
Een jaar geleden bakte gastblogger Joop Liefaard zijn appelcake uit Brazilië. Joop schreef een levendig blog over hoe het is om in Brazilië te wonen en … Lees verder »
Vegetarische pulled pork met Jackfruit
Terwijl de één helemaal blij wordt van een prachtig vlees op je bord, doet het mij eigenlijk niet zoveel. Als kind had ik dat al en zat ik altijd te … Lees verder »
Croque Monsieur met pittige bechamelsaus en lekker veel kaas!
Gluren bij de buren in een restaurant? Zeker, ze aten croque Monsieur met pittige bechamelsaus en lekker veel kaas. Eigenlijk is het misschien … Lees verder »
Bechamelsaus zelf maken
Waarom zou ik mijn bechamelsaus zelf maken? Vroeger kocht ik vaak bechamelsaus. Niet van die potjes die kant en klaar zijn, want die vond ik … Lees verder »