top of page

Gezonde bananenkoekjes met 2 ingrediënten


Gezonde bananenkoekjes met 2 ingrediënten
Nee, dit zijn niet de meest prachtige koekjes die ik ooit gezien heb, maar dit zijn wel één van de meest bijzondere koekjes die ik de afgelopen jaren heb gebakken. Kun je met slechts bananen en geraspte kokos, koekjes te bakken? Gezonde bananenkoekjes met twee ingrediënten?

Less is more in dit koekje want je zult er geen vet, lactose, gluten of geraffineerde suikers in terug vinden


De koekjes bakken iets stevig, maar niet keihard. Ik nam er steeds een paar mee naar mijn werk. Als ik op weg naar huis rij krijg ik vaak zo’n trek. Een paar van die gezonde rakkers gingen er dan goed in.


Een prima keuze om jouw kind kennis te laten maken met koekjes.

Maak er meteen lekker veel nu de oven toch aan staat. Je kunt ze invriezen en er steeds een paar uithalen. Ook handig als je een paar rijpe bananen hebt liggen die toch op moeten!


Gezonde bananenkoekjes met 2 ingrediënten

Gezonde bananenkoekjes met 2 ingrediënten

Benodigdheden voor ongeveer 12 stuks:

 1. 3 redelijk grote rijpe bananen

 2. 200 gram geraspte kokos

 3. eventueel een snufje zout

 4. eventueel een theelepel citroensap

Gezonde bananenkoekjes met 2 ingrediënten

Zo maak je deze easy bananenkoekjes met slechts 2 ingrediënten

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven). Prak je bananen en pureer ze samen in een keukenmachine of prak en roer ze flink door met een vork. Ik pureerde ze kort in de keukenmachine omdat ik het leuk vind om nog wat van de structuur van de kokos terug te vinden. Anders worden de koekjes wel erg saai.

 2. Maak balletjes van het “deeg” en duw ze plat op je bakplaat.

 3. Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten gaar in de oven tot ze een lekker kleurtje krijgen.


Tips voor deze gezonde koekjes:

 1. Twee ingrediënten zijn prima, maar je kunt er natuurlijk ook een snuf kaneel aan toevoegen, lekkere zaden, wat noten of rozijnen. Probeer goed op te letten dat je er niet teveel in doet, anders lukt het de banaan niet om de ingrediënten vast te houden, te plakken.

 2. Ik maakte kleine rondjes die niet volmaakt rond waren. Je kunt ze ook onderin een cupcake bakvorm bakken, dan worden ze wat strakker van vorm. Misschien heb je een andere leuke vorm thuis? Of maak er koekjes van met een koekjes-uitsteker. Kies dan wel een wat grove vorm. Niet een vorm met gedetailleerde hoekjes en gaatjes.

 3. De koekjes vond ik na een dag nog lekkerder.

 4. Hou je van geraspte kokos? Bij een toko kun het per 500 of 100 gram kopen en is dan stukken goedkoper dan de kleine zakjes uit de supermarkt.


Een prachtig voorbeeld van hoe eenvoud heel smakelijk en voedzaam kan zijn.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page