top of page

Snickerdoodle mèt en zonder karamel


Snickerdoodle mèt en zonder karamel
Deze Snickerdoodle mèt en zonder karamel komt met stip binnen in de top drie van lekkerste koekjes die ik ooit gebakken heb en dat zijn er best al veel. De snickerdoodle is een beroemd Amerikaans koekje met een chewy bite; het is overigens geen familie van de snicker. Hoe het koekje dan aan zijn naam komt geen idee, er zitten geen pinda’s in hoewel me dat wel een goed idee lijkt (moet ik even onthouden). De koekjes smaken wel enorm naar karamel, zelfs het koekjes deeg dat zo de koelkast inging rook al enorm lekker.

Wat zie je? Een wat saai koekje? Nee echt niet!

Ik maakte de ene helft van de koekjes basic en de andere helft vulde ik met een halve zachte karamel.  De zachte karamels van Werthers Original vind ik om te snoepen iets te zacht (kauwen is bijna niet nodig), maar zijn voor dit doel heel geschikt.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.zachte karamels van Werthers Original

Online zag ik recepten van snickkerdoodles met karamel van dulce de leche. Beetje lui had ik geen zin om dat te maken en dan zou ik ook een hoop saus overhouden. Ik heb nog karamels in huis die ik om te eten eigenlijk een beetje te zacht vind. Dat vinden de vullingen van mijn kiezen overigens heel prettig, maar stevige karamels vind ik gewoon lekkerder. Om koekjes te vullen met karamel zijn ze wel heel geschikt.

Laat ik eerlijk zijn; snickerdoodle mét karamel zijn goddelijk, maar zonder zijn ze ook heel erg lekker. Dat merkte ik al toen ik het koekjesdeeg maakte; oooh wat rook dat lekker! Heb je geen zacht karamels in huis; geen probleem. Ga dan zonder aan de bak.


Snickerdoodle mèt en zonder karamel

Snickerdoodle mèt en zonder karamel

Benodigdheden voor 24-30 koekjes:

 1. 120 gram boter op kamertemperatuur

 2. 100 gram witte fijne suiker

 3. 100 gram lichtbruine basterdsuiker

 4. 1 zakje vanillesuiker (dan iets minder witte suiker gebruiken)

 5. 1 ei

 6. 225 gram bloem

 7. 4 gram bakpoeder

 8. 1 theelepel kaneel

 9. snufje zout

Om de koekjes door te rollen

 1. Suiker en kaneel naar smaak en inzicht op een schoteltje

Optioneel:

 1. Zachte karamels (geen harde, denk aan je kiezen!)Karamel in koekjesdeeg rollen

Snickerdoodle koekjes

 1. Kneed de ingrediënten door elkaar en laat het deeg minimaal een half uur rusten. Rol er balletjes van. De balletjes zullen erg uitlopen, hou daar dus rekening mee wat betreft ruimte.

 2. Rol de balletjes door het mengsel van suiker met kaneel en laat ze opnieuw in de koelkast een kwartier koelen.

 3. Kies je voor een vulling, halveer de karamels; die gaat eenvoudig door ze te draaien. Duw een stukje deeg plat, vul het met een karamel en rol het op. Rol de bal door het mengsel van suiker en kaneel aan laat ook deze koekjes nog kort koelen terwijl de oven opwarmt.

 4. Verwarm de oven voor op 170 graden bij hete lucht of 190 graden met boven- en onder warmte.

 5. De koekjes zijn al vrij snel gaar. Je ziet de balletjes inzakken en na een minuut of 8-10 zijn ze gaar.

 6. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze vervolgens goed afgesloten in een trommel.Rol de koekjes door suiker met kaneel


Geniet! Dit is echt een heel lekker koekje.


Dit is geen gesponsord artikel; ik vond de karamels van Werthers Original gewoon erg geschikt voor dit doel en ken eigenlijk geen ander merk waar de karamels zo zacht zijn.
Gerelateerde posts

Comentários