Mijn kinderen weigeren het te eten: bloedsinaasappel. Persen? Nou dat is wel prima, maar eten? Eigenlijk snap ik het wel, want kijk eens goed naar deze vrucht. De bloedsinaasappel doet zijn naam eer … Lees verder »
Rijsttaart met filodeeg
Oei, laat ik me eens op gevaarlijk pad begeven. Eigenlijk bedoel ik vooral de naam van dit recept, want dit recept zelf is niet moeilijk en dus niet … Lees verder »
Klein cheesecake taartje met blauwe bessen
Dit weekend heb ik voor de eerste keer zelf bladerdeeg gemaakt. Ik zag er een beetje tegenop, maar dat was helemaal niet nodig want het was eigenlijk … Lees verder »
Stoofperentaart
Laat ik eerlijk zijn. Eigenlijk is dit gewoon de appeltaart van mijn moeder, maar dan met stoofpeertjes. Geloof het of niet, maar de grote en kleine … Lees verder »
Chocolade speculaascake met sinaasappelvulling en ganache
Terwijl Sinterklaas de routeplanner naar Nederland volgt en er vast weer van alles mis gaat met onze pakjes op de boot, heb ik besloten de bakpiet … Lees verder »
Ierse Appeltaart van Yvette van Boven
Als je het mij vraagt wat ik nou de allerlekkerste taart vind, een taart die bij elke gelegenheid past, bij elk jaargetijde. Dan zeg: de Oud Hollandse … Lees verder »
Cheesecake met rozenwater, kokosbodem en frambozencompote
Het lijkt wel of 2017 het jaar is dat de invloeden vanuit het Midden Oosten zich eindelijk een weg vinden in de Nederlandse oven. Sommige boeken … Lees verder »
Soezenring oftewel Paris Brest met aardbeien
Hoewel ik de soezenring vaker op Pinterest voorbij heb zien komen, inspireerde Oud deelneemster van Heel Holland Bakt Fina Vona mij eerder al tot het … Lees verder »
Pruimentaart met custard
Ieder jaargetijde heeft zo zijn eigen recepten geïnspireerd op wat moeder natuur op dat moment te bieden heeft. Op dit moment zijn dat onder … Lees verder »