Hoewel ik nog best veel meel in huis hebt, heerst er schaarste momenteel. Bloem is al weken uit de schappen van sommige supermarkten verdwenen. De schappen met pannenkoekmix zijn wel altijd gevuld. Zou … Lees verder »
Appeltaart met cakevulling en amandelspijs
Inspiratie vind je overal. Zo ontstond deze appeltaart met cakevulling en amandelspijs. In het ziekenhuis waar ik werk staat er regelmatig wat … Lees verder »
Maak je eigen sprinkle-mixen met tips en tricks
Een basiscake is heerlijk, maar vaak wel een beetje bloot, vind je niet? Een cupcake in een jasje fleurt de boel al een beetje op. Maar het zijn de … Lees verder »
Appel-noten sloffentaart met banketbakkersroom
Een paar jaar geleden bakte ik een appeltaart met een laagje noten bovenop, maar helaas heb ik hem toen niet kunnen proeven. Mijn zoon had destijds een … Lees verder »
Glutenvrije cake met glazuur van fruit
In de supermarkt vind je tegenwoordig steeds vaker glutenvrije mixen om mee te bakken. Als ik eerlijk ben kon ik me hier niet zoveel bij voorstellen, … Lees verder »
Speltbrood maken met gedroogd desem poeder
Vorige week ben ik bij Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk op bezoek geweest met een aantal bloggers. Robèrt heeft een passie voor brood en dat wil hij … Lees verder »
Kerstkrans van soezendeeg oftewel: Paris Brest
Voordat ik ging bloggen, bakte ik ook al regelmatig. Ik heb zelfs een tijd fanatiek iedere nacht brood gebakken met de broodbakmachine. Als ik dan 's … Lees verder »
Pull apart brood met za’atar
Van de boekpresentatie van Sarena naar Pull apart brood met za'atar. Hoe doe je dat? Michiel of misschien beter bekend als Lange Chiel van Heel … Lees verder »
Havermout appeltaart met Koopmans
Ik kom net thuis van een gezellige bruiloft, het is begin van de avond. Verrassing: er ligt een probeerpakket van de nieuwe Havermout Appeltaart, een mix van Koopmans thuis op … Lees verder »