Als thuisbakker is bladerdeeg een makkelijk en favoriet product. Al zo lang als ik me kan herinneren kun je bladerdeeg uit de diepvries kopen en de laatste jaren kom ik steeds vaker verse varianten … Lees verder »
Hangop maken voor zoete en hartige gerechten
Thuis aten we vroeger zo'n beetje uitsluitend Nederlands. Er ging dan ook een wereld voor me open toen ik in Rotterdam ging werken en allerlei … Lees verder »
Kokosmelk zelf maken
Onlangs maakt ik havermelk en dat was erg goed gelukt. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden om alternatieven voor melk zelf te maken besloot ik voor kokos … Lees verder »
Rabarber koken tot rabarbermoes
Het rabarberseizoen is al weer een tijdje begonnen en zo nu en dan ga ik graag aan de slag met rabarber. Rabarber koken tot rabarbermoes doe ik vaak … Lees verder »
Zelf havermelk maken met havermout lactosevrij
Je ziet het aan de schappen in de supermarkt: plantaardige melk is hot. We gebruiken minder dierlijke melkproducten. Zelf gebruik ik wel iets minder … Lees verder »
Frangipane maken om mee te bakken
Fangipane! Ligt het aan mij of kom ik deze vulling steeds vaker tegen in recepten. Op zich niet zo gek, want het is heerlijk en lijkt erg op … Lees verder »
Chocolade botercrème maken
"Botercrème? Dat moet je nooit tegen iemand zeggen!" las ik 8 jaar geleden op een taartenforum. "Je kunt beter zeggen dat het vanillecrème is." Dat is … Lees verder »
Gekonfijte gember maken
Gember is een bijzondere smaakmaker. Terwijl bij de één gember tot de toppers hoort, vindt de ander het helemaal niet lekker. Zelf vind ik gember … Lees verder »
Stoofpeertjes maken
Wat ben ik eigenlijk bevoorrecht. Mijn vader was vroeger tuinder en we hadden een hele grote kas met eerst tomaten en later orchideeën. Naast de kas … Lees verder »