Kleine balletjes zo groot als kaviaar die gevuld zijn met een explosieve smaak; dat is kaviaar van fruitsap, koffie en azijn. Een paar jaar geleden zag ik het voorbij komen bij The … Lees verder »
Zebra kwarktaart met bosbessen
Vroeger na het uitgaan, aten mijn vriendinnen en ik bij thuiskomst regelmatig kwarktaart. Ha, ha, echt waar, geen broodje shoarma, maar kwarktaart. … Lees verder »
Honeycomb maken
Honeycomb, sweet as honey wint aan populariteit en niet zonder reden. Deze bijzonder lekkere zoete brokken koek of snoep (wat is het eigenlijk) kun je … Lees verder »
Chocoladerand voor taart maken met acetaatfolie
Een paar jaar geleden liet Paul Hollywood in The Great British Bake off zien hoe je een prachtige taartrand maakt van chocolade. Hoewel dat al jaren … Lees verder »
Zelf kefir maken is zo gemakkelijk
Een tijdje geleden kreeg ik een cadeautje van mijn buurvrouw. Een pot met een stukje kaasdoek, een plastic zeef en wat kefirkorrels. Wow, dat is nu … Lees verder »
Sinaasappel in partjes of stukjes snijden
Sinaasappel in partjes of stukjes snijden In sommige recepten wil je graag citrusvruchten toevoegen. Voor de smaak, maar ook voor de sier. … Lees verder »
Afstellen van de menghaak of klopper van de kitchenaid
Afstellen van de menghaak of klopper van de kitchenaid Daar is hij; je stoere werkmachine. Uur na uur kneedt en mengt hij beslag, brood en … Lees verder »
Chocolade flikken met ruby chocolade en studentenhaver
Sinds dit voorjaar is een nieuwe bijzondere soort chocolade verkrijgbaar; ruby chocolade. Een chocolade die van nature roze is en een beetje een … Lees verder »
Bramen plukken, bewaren en invriezen
Bramen plukken, bewaren en invriezen Bramen, ieder jaar haal ik kilo's van de struiken uit mijn tuin. Had ik oorspronkelijk maar één plant...., één … Lees verder »
- 1
- 2
- 3
- …
- 6
- Volgende »