Sinds dit voorjaar is een nieuwe bijzondere soort chocolade verkrijgbaar; ruby chocolade. Een chocolade die van nature roze is en een beetje een fruitige smaak heeft. Om me heen merk ik dat veel mensen … Lees verder »
Zelf nougat maken met pistache noten en amandelen
Ik hou er heel erg veel van: nougat. Ongelooflijk dat je deze heerlijkheid zelf kunt maken! Suiker, eiwit en noten; meer is het eigenlijk niet. Andere … Lees verder »
Fudge met Irish mist likeur en nougatine
Is fudge wat mannelijker? Fudge, dat is toch eigenlijk bonbons met een rustiek uiterlijk? Zijn bonbons elegant, glanzend en chique, fudge is … Lees verder »
Witte chocolade flikken met studentenhaver
Onlangs liep ik door de chocoladestad Antwerpen bij de lekkerste chocolatiers binnen. Het was tenslotte chocoladeweek; een soort speurtocht door … Lees verder »
Paas bonbons met ganache en paaseieren
Laat ik eerlijk zijn. Ik had ganache over en dacht: wat moet ik ermee? Zonde om weg te gooien toch? Ik vind ganache in een bonbon vaak de lekkerste … Lees verder »
Snelle kersenbonbons
Snelle kersenbonbonsAls je me laat kiezen tussen kersen en aardbeien, dat maak je me het wel heel erg moeilijk. Wat betreft smaak vind ik ze beide … Lees verder »
Nutellaworst
Jaren geleden zag in in Italie het Nutella Kookboek liggen. Een lekker dik boek met een kaft zo zacht al kussentjes. Tja, helaas was het geschreven in … Lees verder »
Warme chocolademelk fudge
Het is winter en je komt thuis. Brrr, de verwarming stond nog niet aan, maar inmiddels wel. Terwijl de kachel brommend aan het werk gaat, loop je … Lees verder »
Pinda rotsjes de luxe
Tja, ik heb de titel pinda rotsjes de luxe genoemd maar er zitten eigenlijk helemaal geen pinda's in. Ik heb ze die naam maar gegeven omdat je dan eigenlijk weet … Lees verder »