Cakes en cakejes, de ene keer wil ik graag een grote cake bakken, een andere keer kleine cakejes. Soms vind ik het ook prettig om kleine muffins of cupcakes te bakken omdat je ook andere hoeveelheden … Lees verder »
Italiaanse meringue oftewel kookschuim
De topping op een meringue lemonpie, goddelijk toch? Deze klassieker heeft vele mogelijkheden. Ik vind het zelf een beetje als marshmallowfluff smaken, … Lees verder »
Kersen crème als topping of vulling
Geïnspireerd door een compilatie van herhalingen van Heel Holland bakt zag ik Manuela van der Heijden in de weer met 3 soorten cremeux. Bij het woord … Lees verder »
Donut muffins met havermout
Een donut maken; dat vraagt toch om een bepaalde techniek en bakblik. Dat kan gelukkig veel makkelijker! Een bescheiden muffincakeje; met een heerlijk … Lees verder »
Red velvet cakejes met Chanilly creme en love sprinkles
Dit jaar ga je aan de bak voor je Valentijn, toch? Als enthousiaste thuisbakker, laat je de oven vlammen en ga je zelf aan de bak. Hoewel zoet vaak … Lees verder »
Maak je eigen sprinkle-mixen met tips en tricks
Een basiscake is heerlijk, maar vaak wel een beetje bloot, vind je niet? Een cupcake in een jasje fleurt de boel al een beetje op. Maar het zijn de … Lees verder »
Cheesecake cupcakes met kwark in plaats van roomkaas
Cheesecake cupcakes met kwark in plaats van roomkaas: Genieten, met 500 gram kwark in plaats van 500 gram roomkaas voor 1 grote of 12 kleine … Lees verder »
Cupcakes met passievruchtencurd
Bij Manuela van het Baklokaal in Roosendaal kreeg ik een keer passievruchtencurd op mijn vers gebakken broodje. Tjonge, wat vond ik dat lekker! Helaas … Lees verder »
Lavacake maken in een cupcake bakvorm
Eindelijk heb ik weer een recept van mijn to do list kunnen schrappen en dat werd tijd. Lava cakes zijn populair en ik begrijp wel waarom. De cakes met … Lees verder »
- 1
- 2
- 3
- …
- 8
- Volgende »