We zitten midden in het kersenseizoen en de kersen zijn nu heerlijk zoet en mooi van kleur. En hoewel ik van plan was de verse exemplaren te gebruiken, … Lees verder »
Tiramisu met stoofperen en perensiroop
Onlangs maakte ik stoofpeertjes en ik bedacht me dat de bijzondere volle en frisse smaak van gestoofde peren heel goed zou passen bij een tiramisu. De … Lees verder »
Bramen mousse met witte chocolade
Dit jaar waren de bramen heel erg vroeg rijp, het was nog niet eens half juli toen ik een eerste zakje vol in de diepvries verzamelde. Dat heeft vast te maken met de … Lees verder »
Hangop maken voor zoete en hartige gerechten
Thuis aten we vroeger zo'n beetje uitsluitend Nederlands. Er ging dan ook een wereld voor me open toen ik in Rotterdam ging werken en allerlei … Lees verder »
Bananen tiramisu met dulce de leche
Het is best lang geleden dat ik een bananofee-taart heb gemaakt en ik kan me herinneren dat de taart supersnel klaar was en echt heel lekker. Sommige … Lees verder »
Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!
Meet de chocca lotta & de chef van Domino's Wow, ik heb heerlijk nieuws voor de ware chocoholic en pizzalover, en laat ik dat allebei nou toevallig zijn! Bij … Lees verder »
Rijstepap maken
Rijstepap is een echt Oud Hollands recept. Mijn ouders en oma's aten het vroeger ook en vaak werd er dan rijst gebruikt die over was van de maaltijd. … Lees verder »
Pouding chomeur een Canadees dessert van gastblogger Elisabeth
Carola: "Een toen ineens was daar dat pareltje van een gastblog van Elisabeth Tremblay uit Canada. Elisabeth had mij eerder benaderd voor een gastblog en … Lees verder »
Syllabub met amandellikeur en amandel crunchy
Syllabub is een typisch Engels dessert dat je in slechts enkele minuten maakt. Van oorsprong maak je het met sherry, maar het vraagt natuurlijk om … Lees verder »