Eigenlijk dacht ik dat dat deze hapjes in het hoofdstuk blooper zou belanden. Het bladerdeeg om deze sierlijke bladerdeeghapjes heeft een snijtechniek … Lees verder »
Griesmeelpudding met warme kersensaus
Griesmeelpudding, onze moeders, oma's en overgroot opa's aten het regelmatig. Ik lust het graag maar eet het eigenlijk nauwelijks. Mijn kinderen keken … Lees verder »
Kerstkransjes met vanille en geschaafde amandelen
Het is bijna kerstmis en je de kerstboom is versiert met heerlijk, geurende, glanzende koekjes die met een rode strik in de boom hangen. Je hebt er … Lees verder »
Likeur feestelijk maken met bladgoud
Vol bewondering keek ik vroeger thuis naar een fles met kleine glinsterende stukjes bladgoud in de fles. Door de fles te bewegen dansten de glimmende … Lees verder »
Meringue kerstkrans de luxe
I'm dreaming of a white Christmas! Is dat niet wat we eigenlijk allemaal graag willen met de Kerst? Het is ieder jaar maar weer afwachten of het dan … Lees verder »
Kerstboom van brood bakken
Het kerstontbijt of brunch vind ik zeker zo gezellig als het kerstdiner. Er is van alles op tafel en je weet niet zo goed wat je moet kiezen, zo lekker … Lees verder »
Gesuikerde rozemarijn maken
Heb je het al gesignaleerd op prachtig kersgebak? Gesuikerde blauwe bessen, cranberry's of gesuikerde takjes die op een dennetak lijken, maar … Lees verder »
Kerstboom saucijzenbroodjes
Oh, wat zijn de mannen bij mij thuis blij als ik iets hartigs ga maken. Voor zoete taartjes komen ze echt hun bed niet uit, maar voor hartig … Lees verder »
Panettone bakken met Kerst
Misschien heb je het al gemerkt; de rust is weer een beetje terug gekeerd in de keuken. Na maanden een beetje aanmodderen met een mini-oventje, heb ik … Lees verder »