Suikervrij betekend voor mij geen toegevoegde geraffineerde suiker. Omdat ik niet altijd zondig kan bakken, ga ik regelmatig op zoek naar alternatieven. Hoe kan ik gezonder bakken en … Lees verder »
Puur zoet van Mariette van Tuyl van Zoetrecepten
Mariette van Tuyl van het populaire blog Zoetrecepten, houdt van bakken én ze houdt van zoet. Zondigen doet ze vooral in het weekend en dus probeert ze … Lees verder »
Pão de queijo, Braziliaanse kaasballetjes
Een jaar geleden bakte gastblogger Joop Liefaard zijn appelcake uit Brazilië. Joop schreef een levendig blog over hoe het is om in Brazilië te wonen en … Lees verder »
Cassavemeel, wat is het en waar koop je het?
Thuis staat tussen de bekende soorten meel als tarwe-, spelt-, haver-, mais- en boekweitmeel, steeds meer bijzondere soorten meel. Bij de toko kocht ik onlangs … Lees verder »
Glutenvrije bananenkoeken met hazelnoten en kokos
Voor de gezonde trek, of de lekkere trek zonder gluten, of de bananen op je fruitschaal beginnen te rijp te worden en het is teveel om ze allemaal op … Lees verder »
Vegetarische pulled pork met Jackfruit
Terwijl de één helemaal blij wordt van een prachtig vlees op je bord, doet het mij eigenlijk niet zoveel. Als kind had ik dat al en zat ik altijd te … Lees verder »
Gezonde oude wijvenkoek van Oh My Pie
Een paar maanden geleden ontmoette ik Marike Bol op een taartenbeurs waar ze een demonstratie gaf van een prachtige taart. Marike bakt glutenvrij. Dat … Lees verder »
Super zachte bramen plaatcake
In Nederland zijn we niet gewend om te baken met zonnebloemolie. Ik vind het eerlijk gezegd ook niet zo lekker klinken, maar collega's met roots uit … Lees verder »
Gezonde appeltaart a la Rens Kroes
Wie zegt er ook al weer dat mannen geen zoetekauwen zijn? Bij het doorbladeren van The Party Edition van Rens Kroes viel mijn oog al snel op … Lees verder »