Een paar maanden geleden ontmoette ik Marike Bol op een taartenbeurs waar ze een demonstratie gaf van een prachtige taart. Marike bakt glutenvrij. Dat klinkt soms wat stoffig, maar niets daarvan is … Lees verder »
Super zachte bramen plaatcake
In Nederland zijn we niet gewend om te baken met zonnebloemolie. Ik vind het eerlijk gezegd ook niet zo lekker klinken, maar collega's met roots uit … Lees verder »
Tofu chocoladecake met walnoten en sinaasappel
Een tofu chocoladecake met walnoten en sinaasappel? Dat klinkt bijzonder! Hoewel ik niet veganistisch eet, ben ik flexitariër. Niet omdat het hip is, … Lees verder »
Gezonde notenkoekjes on the go
Bladerend door On the go van Rens Kroes, raak ik geïnspireerd weer eens wat anders te gaan bakken. Iets bakken voor on the go doe ik vaker. Bakken voor … Lees verder »
Bitterkoekjes recept
Bitterkoekjes zijn hele populaire koekjes; ik vind ze zelf ook erg lekker. Waarom worden ze dan maar zelden zelf gebakken? Dat kan toch niet zo … Lees verder »
Gezonde bananenkoekjes met 2 ingrediënten
Nee, dit zijn niet de meest prachtige koekjes die ik ooit gezien heb, maar dit zijn wel één van de meest bijzondere koekjes die ik de afgelopen jaren … Lees verder »
Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout
Gastblog door Sanne Verweij van de Pluktea in Boskoop & haar recept van Vegan fudge met rozenblaadjes en zeezout.Carola: Graag wil ik het woord … Lees verder »
Gecondenseerde melk vs gecondenseerde kokosmelk
Gecondenseerde melk is in opmars. Het stille potje stond al jaren in de supermarkt tussen de toko-artikelen verstopt, maar tegenwoordig weten we het … Lees verder »
Chocoladecakejes van Rens Kroes
Deze chocoladecakejes van Rens Kroes heb ik in 2 varianten gemaakt. Een sessie met sinaasappelrasp en eentje met een snuf chilipoeder, wat ik zelf … Lees verder »