Sinds dit voorjaar is een nieuwe bijzondere soort chocolade verkrijgbaar; ruby chocolade. Een chocolade die van nature roze is en een beetje een fruitige smaak heeft. Om me heen merk ik dat veel mensen … Lees verder »
Lavacake maken in een cupcake bakvorm
Eindelijk heb ik weer een recept van mijn to do list kunnen schrappen en dat werd tijd. Lava cakes zijn populair en ik begrijp wel waarom. De cakes met … Lees verder »
Roze Ruby chocolade nieuw van Callebaut
Roze Ruby chocolade nieuw van Callebaut, echte chocolade zonder kleurstoffen! Meer dan 10 jaar geleden ontdekte cacao-experts van Belgisch … Lees verder »
Chocolade eierkoeken met stukjes pure chocolade en ammoniumbicarbonaat
Hou jij ook zo van die lekkere eierkoeken van de bakker? Ik vind ze heerlijk! Maar ze zijn, laat ik het netjes zeggen; vaak wel een beetje saai toch? Sommige … Lees verder »
Fudge met Irish mist likeur en nougatine
Is fudge wat mannelijker? Fudge, dat is toch eigenlijk bonbons met een rustiek uiterlijk? Zijn bonbons elegant, glanzend en chique, fudge is … Lees verder »
Witte chocolade flikken met studentenhaver
Onlangs liep ik door de chocoladestad Antwerpen bij de lekkerste chocolatiers binnen. Het was tenslotte chocoladeweek; een soort speurtocht door … Lees verder »
Chocoladecake op zijn Amerikaans
Eigenlijk doet het een beetje zeer om af te wijken van tradities. Ik ben opgegroeid met een oer-Hollands cakerecept waarbij je bij ieder ei ook 50 gram … Lees verder »
Chocoladecake met bietjes en eetbare bloemen
Misschien is deze Chocoladecake met bietjes en eetbare bloemen wel de smeuïgste chocoladecake die ik ooit gemaakt hebt. Waarom zou je bakken met … Lees verder »
Chocoladebakjes maken met ballonnen
Onlangs maakte ik chocoladebakjes met behulp van een Quooker. Omdat dit artikel te kort was om je goed stap voor stap te laten zien hoe je ze maakt, … Lees verder »