Nu de verwarming weer aangaat wordt het tijd voor comfortfood; eten waar je letterlijk en figuurlijk warm van wordt. Wij hadden vroeger thuis een … Lees verder »
Lavacake maken in een cupcake bakvorm
Eindelijk heb ik weer een recept van mijn to do list kunnen schrappen en dat werd tijd. Lava cakes zijn populair en ik begrijp wel waarom. De cakes met … Lees verder »
Groene pandan plaatcake uit Indonesië
Zeker 15 jaar geleden bakte een Indonesische collega een pandancake. De cake was gifgroen en mijn collega's vonden het volgens wel een beetje eng om te … Lees verder »
Roze Ruby chocolade nieuw van Callebaut
Roze Ruby chocolade nieuw van Callebaut, echte chocolade zonder kleurstoffen! Meer dan 10 jaar geleden ontdekte cacao-experts van Belgisch … Lees verder »
Chocolade eierkoeken met stukjes pure chocolade en ammoniumbicarbonaat
Hou jij ook zo van die lekkere eierkoeken van de bakker? Ik vind ze heerlijk! Maar ze zijn, laat ik het netjes zeggen; vaak wel een beetje saai toch? Sommige … Lees verder »
Nectarine taartje ietsje gezonder
Het fruit van het seizoen nodigt altijd uit om er wat lekkers mee te bakken. Aangezien de winkels vol nectarines liggen, besloot ik hier een klein taartje mee te maken. … Lees verder »
Monchoutaart met bramen
Monchou blijft denk ik de no bake lieveling van de familie. De taart heeft dan ook verschillende smaken en structuren. Voor de bodem blijven … Lees verder »
Bramen plukken, bewaren en invriezen
Bramen plukken, bewaren en invriezen Bramen, ieder jaar haal ik kilo's van de struiken uit mijn tuin. Had ik oorspronkelijk maar één plant...., één … Lees verder »
Bananen tiramisu met dulce de leche
Het is best lang geleden dat ik een bananofee-taart heb gemaakt en ik kan me herinneren dat de taart supersnel klaar was en echt heel lekker. Sommige … Lees verder »