Als er niets op de televisie is, kom ik snel al zappend bij 24 Kitchen. Daar is eigenlijk altijd wel wat te beleven. Naast bakken en koken, worden de … Lees verder »
Aardbeien-rabarberjam maken
Ieder jaar maak ik een reeks potten jam. Soms omdat ik teveel fruit heb gekocht op de markt als het heel erg goedkoop is of zomaar omdat ik zin heb in … Lees verder »
Zelf havermelk maken met havermout lactosevrij
Je ziet het aan de schappen in de supermarkt: plantaardige melk is hot. We gebruiken minder dierlijke melkproducten. Zelf gebruik ik wel iets minder … Lees verder »
Opa’s in maple siroop oftewel Grand pères au sirop d’érable
Onlangs gaf gastblogger Elisabeth Tremblay haar geheime recept voor pouding chomeur prijs. Elisabeth is van oorsprong Nederlandse maar woont al weer een … Lees verder »
Fudge met Irish mist likeur en nougatine
Is fudge wat mannelijker? Fudge, dat is toch eigenlijk bonbons met een rustiek uiterlijk? Zijn bonbons elegant, glanzend en chique, fudge is … Lees verder »
Galette met bloedsinaasappel
Mijn kinderen weigeren het te eten: bloedsinaasappel. Persen? Nou dat is wel prima, maar eten? Eigenlijk snap ik het wel, want kijk eens goed naar deze … Lees verder »
bloedsinaasappelen
Ze zijn maar heel kort verkrijgbaar: bloedsinaasappelen of ook wel wijnsinaasappelen genoemd. Er zijn twee soorten bloedsinaasappelen: de volbloed … Lees verder »
Bloody Mary recept
Tussen de verse sinaasappelsap, de exemplaren uit de supermarkt en de smoothies door lust ik op zijn tijd ook wel een glas koude tomatensap. Tomatensap … Lees verder »
Pouding chomeur een Canadees dessert van gastblogger Elisabeth
Carola: "Een toen ineens was daar dat pareltje van een gastblog van Elisabeth Tremblay uit Canada. Elisabeth had mij eerder benaderd voor een gastblog en … Lees verder »