top of page

Ruches taart met Licor 43 crème


Ruches taart met Licor 43 creme
Een last minute haast Paastaart dit jaar. Of kan ik het ook een vervroegd moederdagtaartje noemen? Wacht dacht je van deze supersnelle Ruches taart met Licor 43 crème?
Het was Paasochtend en er stond een tafel gedekt voor de Paasbrunch voor 12 personen. Beetje stress dus. Sommigen onder ons laten zich niet haasten door het gevoel van tijdsdruk. Ik ben helaas niet zo iemand.

De ruches taart met Licor 43 crème bestond uit biscuit waarvan één laag gevuld is met licor 43-crème en een laag met abrikozenjam. De buitenkant van de taart is gespoten met alleen merengue botercrème. Dit was een bewuste keuze omdat Pasen dit jaar lekker warm was. Als ik dan aan de buitenkant de crème ook zou verdunnen met heerlijke Licor 43, dan zou de crème wellicht te dun worden.


Ik dacht: als ik het biscuit voorbereid, hoef ik de taart met pasen alleen maar af te werken met ruches. Makkie toch? Op zich een karweitje dat goed te doen is, maar dan moet je niet nog een heleboel andere dingen willen doen.

Ruches taart met Licor 43 creme

Met de Wilton 070 tip kun je bijzonder leuke ruches spuiten.  Echt een aanwinst tussen mijn spuitmondjes.

De merengue botercrème had nog iets langer geklopt mogen worden op een zeer lage stand. Dan verdwijnen er meer luchtbelletjes uit de crème.


Ruches taart met Licor 43 creme

Voor een biscuit van 20 cm., dit is inclusief een laag vulling, gebruikte ik het recept voor Zwitserse merengue botercreme.


Ruches taart met Licor 43 creme

Het deel van de crème dat tussen de taart komt kreeg een extra smaakje. Licor 43 met een lichte vanillesmaak leek me een goede keuze.

Voeg de likeur toe naar smaak. Mocht je te scheutig zijn, dan wordt de merenque botercrème te dun en kom je in de problemen. Spuit dan of een rand gewone botercrème op je taartlaag rondom het biscuit als steun of maak de botercrème iets steviger door meer boter te gebruiken.

Ruches taart met Licor 43 creme

Bovenop leek me het handigst om te beginnen. Het werd een rozet, gevolgd door nog een grotere rozet en nog eentje……


Ruches taart met Licor 43 creme

Om ruches te spuiten heb je ruimte nodig. Ook aan de onderkant van de taart. Anders lukt het spuiten niet. Na even puzzelen ging dit goed door de taart op de mengkom te plaatsen. Hierdoor ontstond er ruimte aan de onderkant.

Ruches taart met Licor 43 creme

Een taart spuiten met een spuitmondje. Ik doe het helaas te weinig om ervaring op te doen. Het is een leuke bezigheid met een snel resultaat.


Heb jij nog tips voor spuitmondjes die ik eigenlijk echt moet kennen?


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page