top of page
Carola haar website aan het bijhouden op een iMac

Gastblogger
 

LEUK EEN GASTBLOG SCHRIJVEN?
 

Welke recepten zijn favoriet bij mij? Het zijn de recepten met een verhaal, recepten die je hebt gekregen. In de loop van de jaren kreeg ik recepten van mijn moeder, zusjes, vriendinnen, collega’s, buren, maar ook van jou! Mijn lezers.

De recepten staan vaak op wat oude briefjes, in schriften, kopietjes, krabbeltjes op papier. Ze zijn zo leuk! Te leuk om ze thuis in een doosje weg te stoppen. Dat zijn recepten waar ik naar op zoek ben: recepten met een verhaal, want je weet vaak nog precies van wie je het hebt gekregen, waarom, wanneer en waarom je het recept per se wilde hebben.

Begint het al te kriebelen?

Heb jij ook zo’n recept dat je graag wilt delen? Misschien vind je het leuk om een gastblog te schrijven op Carola Bakt Zoethoudertjes en het recept en het verhaal aan de lezers door te geven.

Wat wordt er van je verwacht

Het recept en je verhaal moet bij het thema van mijn blog passen. Een lekker vlot verhaal met een korte uitleg wie je bent, wat je doet en waarom je graag dit recept wilt delen. Leuk, wij zijn best nieuwsgierig dus vertel.

Je recept

Bak je recept en probeer tijdens het bakken op te letten of je nog tips hebt voor de lezers, waar moet je op letten.

  • Een blog zonder foto’s is een beetje saai. Ik zou het fijn vinden als je 4-5 foto’s wilt maken. Je mag zelf ook op de foto als je dat wilt, met of zonder je gebakken recept. Zorg ervoor dat het duidelijke foto’s zijn, licht gefotografeerd met als het mogelijk is een lichte/witte ondergrond. Maak eventueel wat extra foto’s, zo kunnen we kiezen welke foto’s het best tussen de tekst passen.

  • Is het recept niet van jou en weet je van wie het recept is? Het is belangrijk dat je altijd de bron en zo mogelijk hier een link naartoe plaatst.

  • Maak geen expliciete reclame in je verhaal.

  • Heb je een eigen blog? Schroom niet; dat mag je natuurlijk vermelden en vergeet hier niet de links naar toe te zenden!

  • Carola Bakt Zoethoudertjes houdt altijd de eindredactie over het blog; zowel de tekst, afbeeldingen of video.

  • Voordat je blog wordt geplaatst communiceer ik de geplande plaatsingsdatum. 

  • Je blog wordt eigendom van Carola Bakt Zoethoudertjes. Wanneer je blogt voor Carola Bakt Zoethoudertjes  ga je akkoord met de voorwaarden.

Aanleveren 
Neem eerst contact op met Carola en overleg waarover je graag wilt schrijven. Om je een beetje een idee te geven wat we van je verwachten moet je aan het volgende denken en schroom niet je eigen ideeën voor te leggen. 
Word 

Documentnaam: Jouw naam - Titel blog 

Teksten: Titel > inleiding, biografie > verhaal inclusief tussenkopjes > bronnen >afsluiten met naam en mailadres. Lengte van de inhoud in overleg. 

 

Foto's

Goede kwaliteit en met voldoende resolutie, mag niet de privacy schenden van derden, altijd ter ondersteuning of inhoud van het blog.

De foto is zelf gemaakt en vrij van auteursrechten of er is nadrukkelijke toestemming van de houder van het auteursrecht. 

Vragen?

Wanneer je vragen hebt kun je contact met me opnemen.
Dan kan heel eenvoudig via het formulier hieronder.

Voorbeelden van gastbloggers

Ik heb alles gelezen/begrepen en het lijkt me erg leuk om een GASTblog te schrijven!

Voor welk feest zoek je een cadeau?

Harten bakvorm

Wilton
Harten bakvorm

Geef je lekkerste cake-recept een boodschap mee.

Ga naar

Blij met jou chocolade

Tony Chcolonely
Blij met jou chocolade

Als je dat maar weet; een flink stuk chocolade van topper Tony Chocolonely

Ga naar

Chocolade hartjes

Dille & Kamille
Chocolade hartjes

Vertel het met chocolade; hartje voor hartje voor hartje.

Ga naar

Stiften met eetbare inkt

Brand New Cake
Stiften met eetbare inkt

Teken of schrijf met deze kleurige stiften op bv. fondant, ouwel, marsepein of glazuur.

Ga naar
bottom of page