top of page

Oranje gebak recepten

Oranje is onze nationale kleur! Samen vieren we Koningsdag met heerlijke feestelijke recepten die je gewoon zelf kunt maken. De meeste recepten zijn heel gemakkelijk om zelf te maken.
Niet alleen Koningsdag vieren we graag in het oranje, ook op sportief gebied houden we allemaal van oranje.

advertentie

Koningsdag wordt extra feestelijk met vers oranje gebak uit eigen keuken. Met stip op de eerste plaats is de tompouce die zijn roze glazuurlaagje voor één keer inruilt voor een oranje variant.

Iedereen denkt, ziet, kleedt, bakt, droomt, eet en is een dag helemaal oranje.

Alfajores koekjes recept van Koningin Máxima

donderdag 16 mei 2024

Als Koningin Máxima dit recept deelt met haar verjaardag, dan passen ze toch ook heel goed bij Koning Willem Alexander?
Op 17 mei 2022 vierde Koningin Máxima haar verjaardag. Ze deelde haar moeders recept voor alfajores, wat veel enthousiaste reacties opleverde. Ontdek zelf het recept voor deze heerlijke Argentijnse koekjes en bak mee met Koningin Máxima!

Croissant met mandarijntjes en roomvulling

donderdag 16 mei 2024

Verwen jezelf met een heerlijk snel en feestelijk ontbijt of lunch! Deze croissants gevuld met mandarijntjes en slagroom-mascarpone zijn perfect voor Koningsdag, sportevenementen of gewoon omdat je er zin in hebt. Met eenvoudige ingrediënten en een snelle bereiding, geniet je binnen no-time van een smakelijke traktatie.

Koningsdag koekjes bakken

donderdag 16 mei 2024

Op Koningsdag vieren we met plezier en bakken we feestelijke oranje kroonkoekjes. Je kunt ze heel goed eerder maken en koekjes laten zich goed meenemen naar iedere oranje locatie op 27 april. En de oranjesuiker? Die kun je in enkele minuten zelf maken!

Minislofjes met mandarijn

donderdag 16 mei 2024

Wie houd er niet van een heerlijke sloffentaart? Deze mini-versie van de klassieke sloffentaart, kreeg een oranje upgrade voor Koningsdag. Wat een traktatie en vers gebakken het allerlekkerste.

Oranje boven ...

donderdag 16 mei 2024

Soms gaat de vlag omhoog, dan volgt de oranje wimpel! Nederland wordt oranje, zoals op Koningsdag en bij voetbal. Het is superleuk om samen met kinderen lekkernijen oranje te maken voor de wedstrijd of Koningsdag. Ik zocht in huis naar spulletjes om koekjes en marshmallows te versieren.

Oranje molentjes van bladerdeeg

donderdag 16 mei 2024

Vier Koningsdag met deze eenvoudige en leuke Oranje Molentjes van bladerdeeg. Gebruik bladerdeeg, perzik uit blik en amandelen voor een smakelijk oranje gebakje. Een Hollandse traktatie die snel klaar is en gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht tovert!

Oranje tijgersoezen

donderdag 16 mei 2024

Soezen bakken is verrassend eenvoudig! Met een kleine twist maak je prachtige tijgersoezen, perfect voor Koningsdag. Vul ze met slagroom of banketbakkersroom, of een combinatie. Ontdek hoe je dit lekkere gebakje met oranje tijgerlaag zelf kunt maken

Snelle oranje koeken

donderdag 16 mei 2024

Een heel gemakkelijk klusje met Koningsdag. De kinderen willen je vast helpen! Met (kant en klare) cake en oranje glazuur maak je 10 minuten heerlijke cakejes.

Bereid je gebak zo mogelijk al deels een dag eerder voor, zo ben je met Koningsdag lekker snel klaar in de keuken en kun je samen gaan feesten met de koning.

Eén dag in het jaar voert oranje de boventoon, dus ook in de keuken.

Oranje taart sprinkles
FunCakes
Oranje taart sprinkles

In seconden versier je ieder gebakje, koekje of dessert in de nationale kleur

Ga naar
Oranje mengkom
Le Creuset
Oranje mengkom

Hier word je vrolijk van in de keuken en niet alleen met Koningsdag!

Ga naar
Rood wit Blauw cups
House of Marie
Rood wit Blauw bakingcups

Je cakejes zien er zonder moeite heel feestelijk uit in deze bakingcups.

Ga naar
Kroon uitsteker
Städter
Kroon uitsteker

Voor koekjes, maar ook om bijvoorbeeld kroontjes van kaas te maken.

Ga naar
bottom of page