Brood

Brood; vers het allerlekkerst. Die geur en die korst die soms knispert als het uit een hete oven komt. Er zijn vele soorten brood recepten en er is volop variatie om te proberen. 

Van brood zonder kneden en afbakken in een ijzeren pan (tip!) tot brood bakken met een machine en makkelijk klaar. Vriend van alle dagen: Brood!

Carola met vers gebakken brood in haar handen
 

Broodjes

Broodjes vers uit de oven. Af laten koelen is moeilijk, want je wordt verleid door de geur. 

 
Brood klaar om met het broodmes gesneden te worden

Wist je dat brood kan zingen?

Brood dat net uit een hete oven komt hoor je soms knisperen. Dit heet zingen en dat is een teken van een geweldig lekkere korst. 

Brood - zonder kneden

Handig als je geen machine hebt om te kneden. Het langer rijzen zorgt voor meer smaak. Door het brood af te bakken in een gietijzeren pan lijkt het net of je een rustiek Frans brood hebt gebakken. 

 
 

Naast tarwebloem, zijn er ook andere soorten meel met bijzondere smaken; ze zijn soms glutenvrij. 

Brood - met bijzonder meel