top of page

Bakken voor je Valentijn

Het is bijna Valentijndag en je bent op zoek naar een leuk recept voor je geliefde. Dan heb ik voor jou mijn favoriete Valentijnsrecepten op een rij gezet. Van ontbijtrecepten met met scones in de vorm van een hart tot een appeltaart met appelroosjes. Ook als je graag vegan eet of niet zo'n bakker bent heb ik een paar makkelijk recepten. Zorg dat je de ingrediënten in huis hebt en verras op 14 februari je geliefde.

advertentie

Ben jij sprakeloos met Valentijnsdag? Zeg het je Valentijn met koek, cake of taart! Kies voor hartjes, roze rood, aardbeien en zoete smaken. Het mag met Valentijnsdag best een beetje over de top zijn.

Bake your heart out

Appeltaart met appelroosjes

8 januari 2024

Appeltaart met appelroosjes

Appeltaart is altijd een van de meest favoriete recepten. Misschien een goed idee om de taart dit maal aan te passen met appelroosjes en amandelen. Kies mooie rode appels zodat de roosje goed zichtbaar zijn in de taart. Een heerlijk recept met een liefdevolle boodschap.

Cupcake met aardbeiencurd

8 januari 2024

Cupcake met aardbeiencurd

Lemoncurd is vast bekend, maar wist je dat je ook een aardbeienvariant zelf kunt maken? Vul een lekker chocoladecakeje eens met deze bijzondere curd. Bak en chocolade cupake met een licht zoete smaak van de kleurrijke aardbeiencurd.

Eenvoudige harten cakejes

8 januari 2024

Eenvoudige harten cakejes

Deze harten-cakejes zijn bijna sneller klaar dan je koffie kunt zetten. De hartjes zijn gemaakt met kant en klare cake. Door de slagroom met een mooi spuitmondjes te versieren ziet het er heel snel prachtig uit. Met een aardbei bovenop geef je het kleine taartje de kleur van de liefde. Een makkelijk recept om te bewaren.

Glas in lood hartjes Valentijnskoekjes

8 januari 2024

Glas in lood hartjes Valentijnskoekjes

Bak voor je hartendief dit jaar met Valentijnsdag deze bijzondere koekjes. De koekjes bevatten een hart van doorzichtig eetbaar glas van suiker. Leer de techniek hoe je deze koekjes kunt maken. Je kunt glas in lood natuurlijk ook bij andere vormen koekjes toepassen. Ga tijdig op zoek naar mooie zuurtjes/snoepjes.

Hartig rozenbrood

8 januari 2024

Hartig rozenbrood

Bak een perfect ontbijt of lunch voor je geliefde met dit brood dat bestaat uit roosjes die hartig gevuld zijn. Laat je inspireren en pas zo mogelijk de smaken naar jullie favorieten.

Hartje vouwen van servet of papier

8 januari 2024

Hartje vouwen van servet of papier

Hartjes vouw ik zelf soms van papier om het op een kaart te plakken en te versturen. Dat heb ik afgespiekt bij een kaartje dat in een kaartenrek bij een boekenhandeling hing. Het is breed toepasbaar en niet alleen met Valentijn. Met Valentijnsdag is het een perfecte manier om een servet tot een liefdevol hart vouwen en toevoegen bij een lekker ontbijtje, lunch of diner.

Meringue hartenkoekjes maken

8 januari 2024

Meringue hartenkoekjes maken

Met eiwit kun je prachtige meringues maken, bijvoorbeeld in een hartvorm. Wees voorzichtig met kleuren want eiwit kan hier minder stevig van worden. Wil je graag een vegan traktatie maken voor je geliefde kies dan voor de versie met het vocht van kikkererwten. Dit gaat net zo goed is door deze methode die aquafaba heet geschikt voor de vegans onder ons. Zelf vond ik het vooral leuk om te proberen of het echt lukt met wat matte vocht van kikkererwten koekjes te bakken. Dat werkt prima!

Roosjes maken van fondant

8 januari 2024

Roosjes maken van fondant

Maak van fondant romantische roosjes om je gerecht te versieren. Fondant is momenteel vrijwel overal verkrijgbaar, zelfs bij de supermarkt. Roosjes van fondant maken is heel gemakkelijk als je weet hoe het werkt. Der rozenbladen hoeven ook niet allemaal een perfect van vorm te zijn, bloembladeren verschillen onderling ook altijd. Je kunt roosjes ook eerder maken, dat kan handig zijn .

Scones in hartvorm maken

8 januari 2024

Scones in hartvorm maken

Bak voor je geliefde een Engels ontbijt in de vorm van een hart; scones! Scone harten maken is heelg gemakkelijk. Je kunt de hartjes zelfs al eerder bakken als je wilt en of gebakken OF ongebakken invriezen in de diepvries. Love is in the air!

Snelle harten koeken

8 januari 2024

Snelle harten koeken

Deze hartenkoeken zijn supersnel klaar zonder dat de oven aan hoeft. Met plakjes cake die je zelf gebakken hebt of van een cake die je gekocht hebt, maak je supersnel deze kleurige liefdeskoekjes. En met Valentijnsdag zijn deze natuurlijk met rood glazuur. Rood glazuur kun je zelf heel gemakkelijk maken.

Bewijs dat liefde door de maag gaat en bak dit jaar wat lekkers voor je liefste met Valentijnsdag.

Ik zag wel dat je naar mij cake!

Lieve Valentijns cadeautjes

Belgische lekkernij
Bestron
Wafelmaker voor wafels in hartvorm

Genieten bij onze zuiderburen. Zoveel verleiding, lekkers en altijd zo dichtbij

Ga naar
Roosjes
Lego
LEGO Icons Rozenboeket

Deze roosjes zijn voor de eeuwigheid. Zoet en zo verrassend. Samen knutselen.

Ga naar
Chocolade hartjes
Dille & Kamille
Chocolade hartjes

Vertel het met chocolade; hartje voor hartje voor hartje.

Ga naar
Harten bakvorm
Wilton
Harten bakvorm

Geef je lekkerste cake-recept een boodschap mee.

Ga naar

Veel meer Valentijnsdag verwennerij

advertentie

bottom of page