top of page

Monchoutaart met bramen


Monchou taart met bramen
Monchou blijft denk ik de no bake lieveling van de familie. De taart heeft dan ook verschillende smaken en structuren. Voor de bodem blijven bastognekoeken favoriet, hoewel ik een zwarte bodem van oreo’s ook erg mooi vindt. De monchoutaart met bramen is met 18 cm een bescheiden taartje, ook de ingrediënten moesten een klein beetje inleveren.

Een no bak recept met monchou

Ik heb geprobeerd minder boter en suiker toe te voegen dan gebruikelijk en zelfs dan vond ik de taart nog aan de zoete kant. Helemaal suikervrij zal ik waarschijnlijk nooit gaan bakken, maar minderen kan natuurlijk ook.


Als topping gebruikte ik een laagje bramengelei met bramensap van een jaar geleden. Het flesje van vorig jaar was nog heerlijk en dat terwijl op dit moment mijn diepvries volloopt met bramen van dit jaar. Wie wat bewaard…..


Wil je het recept en de informatie graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Monchou taart met bramen

Monchoutaart met bramen

Benodigdheden:

 1. 1/2 pak bastognekoeken, ongeveer 12 stuks

 2. 60 gram boter

 3. 200 gram monchou (haal het een uur voor gebruik uit de koelkast)

 4. 200-250 ml slagroom

 5. 70 gram (witte basterd) suiker

 6. 2 zakjes vanillesuiker

 7. 200 ml bramensap of andere sap naar keuze

 8. 2,5 gelatineblaadjes

 9. Springvorm van 18 cm

 10. Eventueel versiering: bramen en eetbare bloemen uit de tuin

Monchou taart met bramen

Monchoutaart met bramen

 1. Week de gelatineblaadjes minimaal 15 minuten in ruim koud water. Bedek de onderkant van de springvorm met bakpapier. Maal de bastognekoeken fijn met een keukenmachine of stamp ze fijn met een deegroller in een ZIPzakje.

 2. Smelt de boter en roer de boter door de kruimels. Bedek de onderkant van de springvorm met het koekmengsel en zet het weg in de koelkast.

 3. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en vanillesuiker, klop de monchou door met een vork en meng het voorzichtig door de slagroom. Klop het geheel kort door en vul de springvorm met dit mengsel. Zet de taart opnieuw in de koelkast.

 4. Breng de bramensap of eventueel een andere sap naar keuze tegen de kook aan en zet het vuur uit.  Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze door de sap. Het zal meteen oplossen.

 5. Laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 30 graden. Dit gaat iets sneller als je de pan in een andere pan met koud water of in de gootsteen met koud water zet.

 6. Roer het regelmatig door en meet regelmatig de temperatuur. Het mag niet te koud worden en gaan stollen.

 7. Giet het voorzichtig over de monchoulaag en laat de taart opnieuw stijf worden. Na ongeveer 2 uur is de taart klaar.
De taart is ook zonder versiering heel erg lekker. Bramen geven veel sap en kleur aan je taartje. Mocht je toch nog wat bramen of ander eetbare bloemen hebben uit de tuin, gebruik ze dan bij de presentatie. Ook toefjes slagroom doen het altijd goed.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page