Red velvet koekjes met witte chocolade
top of page

Red velvet koekjes met witte chocolade

Red velvet koekjes met witte chocolade
Crinkle cookies zijn koekjes die tijdens het bakken open barsten. Ik vind ze zo leuk en je kunt er alle kanten mee op. Door het koekje flinke te laten rijzen in de oven, ontstaan er flinke barsten in het koekje en geeft het de kleur van de binnenkant prijs. Eerder bakte ik de chocolade versie, maar ditmaal koos ik voor de rode versie. Rode koekjes, dat klinkt toch een beetje saai; laat ik het daarom maar red velvet koekjes met witte chocolade noemen. Bak de koekjes niet te lang, anders worden de koekjes te hard en mis je de zijde zachte binnenkant.

Je zou de koekjes ook zonder cacaopoeder kunnen maken. Het cacaopoeder geeft meer smaak en een iets meer natuurlijk rode kleur.

Rol de koekjes voor het bakken door de poedersuiker

Red velvet koekjes met witte chocolade

Benodigdheden voor 12-16 koekjes:
  1. 350 gram zelfrijzend bakmeel

  2. 4 gram bakpoeder

  3. 20 gram cacaopoeder

  4. 200 gram suiker

  5. 2 zakjes vanillesuiker

  6. 130 gram boter op kamertemperatuur

  7. 2 eieren

  8. 100 gram witte chocolade in stukjes

  9. Poedersuiker

  10. 1/2 theelepel zout

  11. Rode kleurstof naar smaak, ongeveer 1,5 theelepel

Red velvet koekjes met witte chocolade

Red velvet crinkle koekjes bakken doe je zo

Kneed alle ingrediënten behalve de witte chocolade, de kleurstof en het poedersuiker, met de hand door elkaar. Voeg de stukjes witte chocolade en de rode kleurstof als laatste toe. Wil je geen rode kleur  op je handen of nagelriemen na het kneden, doe dan voor de zekerheid handschoenen aan.


Laat het deeg minimaal een kwartier rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden bij een hete lucht oven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.


Maak balletjes van het deeg; groot of klein, net wat je zelf graag wilt. Mijn koekjes waren eigenlijk best wel koeken te noemen; best flink aan de maat.

Red velvet crinkle cookies met witte chocolade

Rol de koekjes door poedersuiker. Bak de red velvet koekjes in ongeveer 13-15 minuten gaar; een beetje afhankelijk van hoe groot ze zijn.


De koekjes zakken tijdens het bakken vanzelf naar beneden geven van die prachtige barsten.


Koekjes bewaren? Natuurlijk in een goed afgesloten trommel; of in de diepvries voor later.

Gerelateerde posts

bottom of page