top of page

Sinaasappel in partjes of stukjes snijden


Sinaasappel in partjes of stukjes snijden
Sinaasappel in partjes of stukjes snijden

Sinaasappel in partjes of stukjes snijden

In sommige recepten wil je graag citrusvruchten toevoegen. Voor de smaak, maar ook voor de sier. Sinaasappels, maar ook grapefruit, citroenen en limes laten zich goed in partjes snijden.


Hierdoor smaken ze zijdezacht met een zuurtje. Je hebt geen last van velletjes of schillentjes en visueel ziet het er ook heel lekker uit. Mandarijnen zijn minder geschikt voor deze techniek. Sinaasappel in partjes of stukjes snijden, zo doe je het.


Maar hoe krijg je van die mooie partjes uit een sinaasappel of andere citrusvrucht?

Ga op zoek naar mooi, stevig fruit. Je moet de vrucht straks schillen en hoe mooier, steviger de vrucht, hoe makkelijker hij straks te schillen is. Een slappe vrucht werkt ook, maar dit kost je iets meer moeite.


sinaasappel schillen met wit en al

Je kunt de bovenkant en onderant van de sinaasppel afsnijden. Het voordeel daarvan is dat de sinaasappel blijft staan op je werkblad. Vervolgens snij je de schil van boven naar onder weg. Dit geeft iets minder vochtverlies, maar je snijdt de boven en onderkant wat platter af. Zelf doe ik het altijd net iets anders.


Snijden met een krul als waardering

Misschien ben ik gewoon wat eigenwijs, maar ik heb vroeger appels en sinaasappel leren schillen in zijn geheel, met een mooie krul als waardering. Dit is de manier waarop ik de sinaasappel snij.


Schil de vel weg en probeer het wit zo volledig mogelijk weg te snijden. Ben je een klein stukje wit vergeten? Snij dit alsnog weg.sinaasappel uitsnijden zonder vel of vlies

Snij langs de velletjes de partjes sinaasappel (of ander citrusfruit) weg.


Sinaasappel in partjes of stukjes snijden


Tip: Ik sneed de sinaasappel boven een houten blad, eigenlijk een beetje zonde van het vocht dat op het blad ligt. Schil je sinaasappel boven een schaaltje, dan kun je het gebruiken of opdrinken en is er geen verspilling.

Zachte stukjes sinaasappel; klaar voor je dessert, taart, ijs, vruchtencocktail of… waar ga jij ze voor gebruiken?

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page