top of page

Snelle appeltaart


Snelle appeltaart
Soms heb je gewoon weinig tijd, je hebt maar weinig appels in huis of je wilt gewoon weer eens wat anders dan de gebruikelijke klassieke Hollandse appeltaart. Met croissantdeeg bak je in no time een snelle appeltaart. Croissantdeeg vind ik persoonlijk een wat rijker deeg dan bladerdeeg wat betreft smaak. Maar bladerdeeg kan in de oven weer toveren met de hoogte en krispie bite.  Je kunt beide soorten “snel klaar deeg” gebruiken om een hartige taart van te bakken.  Waarom geen zoete voor de verandering? Een lekkere appeltaart gaat er altijd wel in.

Hoewel ik croissants vaak al snel na het bakken niet meer zo lekker vind, vond ik het deeg bij deze taart  later ook lekker.


De nnelle appeltaart is in meerdere delen over de dag, door verschillende thuiskomende huisgenoten kort opgewarmd in de oven en met plezier gegeten. En geloof me, het testteam is best kritisch. Als je zo vaak wat te proeven krijgt, eet je niet alles op dat je voorgeschoteld krijgt. Ook als moeke soms smeekt het te proberen. Een beetje verwend? Tja…..


Snelle appeltaart

Recept snelle appeltaart

Benodigdheden:

  1. 1 blikje croissantdeeg groot

  2. 2 appels

  3. 1 handje rozijnen

  4. 3 theelepels kaneel

  5. 3 theelepels suiker

  6. 2 zakjes vanillesuiker


Snelle appeltaart

Snelle appeltaart met croissantdeeg

Ik gebruikte het croisssantdeeg van de aldi. Deze  is erg goed geprijsd en komt als beste uit de bus volgens de consumentengids. Ik vind de smaak van dit deeg vergelijkbaar met de andere soorten croissantdeeg. Het deeg is wel iets kwetsbaarder als je het uit de verpakking haalt dan bij andere merken. Het blijft minder mooi in vorm.

Laten we de taart daarom de naam rustieke appeltaart geven.  Dat klinkt hartstikke lekker!

Haal het deeg pas uit de koeling als je het gaat gebruiken. Anders wordt het deeg te warm en blijft het niet goed in model.


Je kunt de taart in een grote bakvorm bakken maar gewoon op bakpapier op een bakplaat gaat ook goed.  Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij 2 appels in stukjes of schijfjes. Maak ze niet te dik want de taart gaat zo’n 20  minuten in de oven en de appeltjes moeten snel een beetje kunnen garen. Zijn ze te dik, dan kan de warmte er niet op tijd bij.

Voeg de kaneel, de rozijnen en de vanille en gewone suiker toe. Zet het even opzij.


Snelle appeltaart

Bedek je bakpapier met een grote ster van 6 stukken croissantdeeg. Je houdt een rondje over in het midden. Waar het deeg elkaar overlapt, snij of knip je stukjes deeg weg. Hiermee vul de het gat. Zorg ervoor dat het deeg niet te dik is onderin en alle gaatjes dicht zijn, zodat het goed gaar kan worden.


Strooi wat paneermeel over de bodem Nu kan het vocht uit de appel in de paneermeel trekken.

Bedek de bodem met de appels en rozijnen.


Zelf had ik nog wat nougatine over thuis, dit strooide ik over de appeltjes. Maar dit hoeft zeker niet. Je kunt natuurlijk ook wat nootjes over de appeltjes strooien, of wat geraspte citroenschil. Net wat je lekker vindt en in huis hebt.Haal het deeg over de appeltjes naar het midden. Omdat de punten nog best lang waren maakte ik er een soort krul van.

De taart hield ik een beetje open, zodat het overtollig vocht goed kon ontsnappen.

Bak de appeltaart in 20 minuten gaar.

Appeltaart, in welke vorm dan ook. Ik vind het heerlijk! Oh nee, nu lieg ik. Je hebt van die fabrieks-appeltaartjes: soppig, dubieuze inhoud, super zachte korst die een baby zonder tanden kan eten.

Dit zijn een van de weinige appeltaartjes die ik oversla. 

Gerelateerde posts

Comments