top of page

Zoets van Zeinab door Zeinab Alhashime-Bakker


Zoets van Zeinab door Zeinab Alhashime-Bakker
Vind je het het ook zo heerlijk om naar de spektakeltaarten te kijken bij Heel Holland bakt? Wat zou het superleuk zijn als jij dat zelf ook zou kunnen maken. Maar waar moet je starten? Is het wel iets voor jou? Een cake bakken gaat wel maar welke vulling past daar goed bij, hoe maak je en tweede laag en hoe smeer je het perfect strak af of juist met reliëf? Oei en dan heeft de taart ook nog wat decoratie nodig. Dit kun jij ook, echt waar! Met een beetje hulp kan iedereen prachtige taarten leren bakken. In Zoets van Zeinab door Zeinab Alhashime-Bakker legt Zeinab het je allemaal stap voor stap uit met heel veel foto's. Dit prachtig boek is eigenlijk een beetje een studieboek, eentje waar je blij van wordt!

Even voorstellen: Zeinab Alhashime-Bakker

In het 9e seizoen van Heel Holland Bakt haalde Zeinab de finale. Vegan bakker Enzo won toen de finale, maar Zeinab stond daar minstens zo te stralen in haar stand vol kleurrijke baksels. De vrolijke bakster werd maar liefst 3 keer Meesterbakker en dat komt vast mede omdat zij naast geweldige smaken, haar taarten ook altijd prachtig decoreerde.


Na haar HHB-avontuur bakt Zeinab regelmatig taarten op bestelling en geeft zij af en toe workshops. Haar talent om prachtige baksels en taarten te bakken deelt zij en komen samen in dit nieuwe boek: Zoets van Zeinab. Een boek dat heel anders is dan andere bakboeken.


Wil je het het review graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Zeinab Alhashime-Bakker

Muziek tijdens het bakken met Zeinab

Zeinab: "Bakken en muziek gaan voor mij hand in hand en zorgen ervoor dat ik mijn hoofd volledig leeg kan maken! In dit boek vind je daarom vijf verschillende afspeellijsten vernoemd naar de vijf smaken. De smaken zijn gekoppeld aan een stemming. Zo is de afspeellijst Zoets van Zeinab ideaal als je in een vrolijke en gelukkige stemming bent....."


Zet de zoete afspeellijst alvast maar aan, dan ga ik je laten zien wat je allemaal kunt verwachten.


Inhoud van Zoets van Zeinab

Zoets van Zeinab door Zeinab Alhashime-Bakker

De inhoud van Zoets van Zeinab door Zeinab Alhashime-Bakker bondig in beeld. Alles start met de basis wat betreft basistermen, ingrediënten, benodigdheden en wat te doen bij speciale diëten. Ook vind je een overzicht van welke ingrediënten er goed bij elkaar passen binnen het smaakpalet.


Daarna volgen de hoofdstukken over de cakes, vullingen en crèmes gevolgd door decoraties.

In de how to's vind je technieken die stap voor stap met foto's worden uitgelegd zodat jij ook aan de slag kunt.

Het resultaat van voorgaande hoofdstukken komen samen in de recepten van de taarten. Door de basisrecepten te combineren en te variëren kun je wel 400 verschillende taartcombinaties maken!


Napoleontaart uit Zoets van Zeinab

Deze Napoleon-taart is een variant op de klassieke Franse Napoleontaart met krokant bladerdeeg en een zachte roomvulling, een droom van een taart door de textuur en smaak. Alle recepten hebben een prachtige foto; de recepten kun je stap voor stap volgen en zelf maken.


Na de hoofdstukken met basisinformatie, alles over de cake, vullingen en crèmes, decoraties en vele how to's vind je een hoofdstuk vol spektakelstukken.


Zo kies je een cake, vulling, afsmeercreme en versiering bij een spektakeltaart

Dat Zeinab Kazachse en Iraakse roots heeft zie je regelmatig terug komen in haar baksels. Deze Sesam-Saffraantaart is hier een mooi voorbeeld van. Met bovenstaande foto laat ik je ook zien hoe je het boek kunt gebruiken. De taart is opgebouwd met tahin-sinaasappelcake uit het hoofdstuk cakes, is gevuld met Zwitserse room met saffraan uit het hoofdstuk vullingen en crèmes. Bij het hoofdstuk how to's leer je hoe je een taart kunt afsmeren met een marmertechniek. De taart is versierd met Simsim koekjes met lekker veel geroosterde sesamzaadje uit decoraties & zoetigheden.


Meer voorbeelden? Ja graag!

Wat kun je nog meer verwachten? Bekende en wat minder bekende smaken die er allemaal stuk voor stuk prachtig uitzien: citroen-kokostaart, rozentaart, chocolademoussetaart, pistache-sinaasappelschuimtaart, banaan-dadeltaart, appel rumble-kaneeltaart, baklavataart en worteltjestaart.


Aardbeien-vanille bruiloftstaart bakken met echte bloemen uitgelegd door Zeinab Alhashime-bakker:

Nog een ultiem voorbeeld is deze vanille aardbeientaart die in het boek overigens wèl perfect recht is, maar door mijn lens iets vertekend is. Zeinab vertelt je alles over de cake, het opbouwen van stabiele taartlagen, de vulling, hoe je de dripping maakt, het rustieke afsmeren en hoe je verse bloemen in een taart moet verwerken.


Zoets van Zeinab; zoveel meer dan zomaar een boek met mooie taarten

Zoets van Zeinab is een prachtig basisboek om te leren zelf spektakelstukken te bakken. Naast de vele variaties en mogelijkheden leert Zeinab je zelf aan de slag te gaan en te variëren met technieken en smaken. Door de Kazachse en Irakese roots van Zeinab vind je hier en daar bijzondere wereldse smaken terug. Zoets van Zeinab is heel toegankelijk voor de wat minder ervaren thuisbakker, maar ook de wat meer ervaren thuisbakker zal naar hartenlust inspiratie opdoen en leren eigen ideeën te verwerken bij het bakken van de ultieme taart.


Misschien is het wel een ultiem boek voor de thuisbakker die wil oefenen en ook een poging wil wagen zelf in de grote HHB-tent te gaan bakken....

Zoets van Zeinab van Zeinab Alhashime-Bakker

is verkrijgbaar bij de boekenhandel.

ISBN: 9789023017127

-- MET DANK AAN --

Graag wil ik Uitgeverij Becht (onderdeel van de Gottmer Uitgevers Groep BV) bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van Zoets van Zeinab van Zeinab Alhashime-Bakker. De recept-fotografie is van Saskia Lelieveld.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Progrestaart

Comments


bottom of page