Amber Albarda heeft een leuk boekje uitgebracht met recepten voor kinderen om iets lekkers te trakteren op school zonder dat het ongezond is. De recepten zijn zeker niet alleen geschikt voor jarige kinderen.Mijn oog viel bijvoorbeeld al snel op dit heerlijke tussendoortje: Quinoa krispies. Zou het komen door de gepofte quinoa op de koek? Deze ziet er werkelijk heerlijk uit.
Gepofte quinoa?
De bio-winkel bij mij in het dorp had hier nog nooit van gehoord. Misschien kun je ze zelf poffen, stelden ze voor? En dat heb ik geprobeerd. Ik hoorde springende geluiden tegen het deksel, maar poffen? Dat deed het niet. Het werd hooguit iets knapperiger.
Uiteindelijk vond ik het in een natuurwinkel in de buurt en later ook in natuurwinkel De Tuinen.
In een zak zit (maar) 75 gram. De smaak doet je een beetje denken aan popcorn, met een klein beetje een rooksmaak. Ik vind de gepofte quinoa met zo’n 2,80 echter vrij prijzig. Het zakje is na één baksessie op. Ik heb echter wel heel smakelijk genoten van dit tussendoortje.
Zou je ook popcorn kunnen gebruiken die je wat fijn snijdt? Maar of dat zo lekker eet als deze kleine krispies? En het zal er ook niet zo aantrekkelijk uitzien.
Recept Quinoa krispies van Amber Albarda
- 14 Medjooldadels (grote, zachte zoete dadels) ontpit
- 250 gram pindakaas
- 2 theelepels vanille-extract
- 6 eetlepels honing (liefst koudgeslingerde) of ahornsiroop
- 1 zakje gepofte quinoa is ongeveer 75 gram
- 80-100 pure chocolade
- zelf voegde ik handje cranberry’s, lekker van smaak en mooi van kleur.
Je wilt wat lekkers maken, liefst zonder gluten, zonder suiker? Dan heb je met deze voedzame reep van Amber Albarda vast veel succes. En zo niet, dan geniet je er toch lekker zelf van?
Het recept voor deze lekker koeken komt uit het boekje van Amber Albarda: Gezond trakteren.
Wil je meer weten over dit boekje? Een review kun je hier vinden.
Gezond trakteren is te koop in de boekhandel. Je kunt het ook bestellen voor 14,99 bij Bol.com.
Het is een uitgaven van Uitgeverij Unieboek | Het spectrum.
Geef een reactie