Ze was pas 22 jaar toen Laura Kieft van Laura’s bakery dit bakboekje maakte. Samen met een ander boekje vol cupcakes lagen de boekjes goed geprijsd bij de Action. Ondanks de grote hoeveelheid boekjes zijn ze helaas voor de liefhebber niet meer verkrijgbaar. Zelf heb ik wel een exemplaar weten te bemachtigen en kan daarom nu dit recept van Millionaire’s karamel shortbread met je delen!
Ik kom Laura zo hier en daar tegen bij gezamenlijke zoete uitjes. Ze is een sympathieke, hard werkende blogger. Behalve zeer prachtige taarten, nauwkeurig gedecoreerde koekjes, is Laura echt heel deskundig op bakgebied. Laura kent geen geheimen wat betreft bakingrediënten, de verschillen en mogelijkheden van het bakken op zich.
Recept Miljonairs shortbread
- 120 gram boter
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- 55 gram suiker snufje zout
- Tip: misschien een eigeel of wat extra suiker om de bodem wat minder kruimelig te maken
- 60 gram boter
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 240 gram melkchocolade
- 40 gram witte chocolade
Zet alles klaar. Straks ga je 10 minuten roeren en kun je niets meer weglopen.
Ik heb ook geen foto gemaakt want ik weer uit ervaring dat je moet blijven roeren. De karamel gaat anders aanbranden.
Voor de karamel smelt je de boter in een pan. Voeg de gecondenseerde melk en suiker toe. Roer het geheel op een laag vuur tot de suiker is opgelost. Zodra de suiker is opgelost mag het vuur ietsje hoger en roer je stevig met de garde. Dit karameliseren en inkoken duurt ongeveer 10 minuten. Vergeet ook niet de zijkanten goed mee te roeren.
Giet als de karamel iets steviger is geworden het in de bodem van de afgekoelde taart. Laat het goed afkoelen.
Als de karamel is afgekoeld kun je de chocolade au bain marie smelten. Zet het even opzij. Nu kun je de witte chocolade smelten. Ik smolt die in sessies van 20-30 seconden in de magnetron en steeds goed doorroeren. De witte chocolade kun je in een klein spuitzakje doen, of een klein zakje maken van bakpapier. Er zijn ook kleine handige spuitjes verkrijgbaar voor dit soort klusjes.
De gesmolten chocolade mag op de karamel. Spuit rechte lijnen met de witte chocolade hier overheen.
Trek met een cocktail-prikker lijnen dwars door het wit heen. Steeds in tegengestelde richting maar een eigen effect kun je hier natuurlijk ook aan geven.
Laat de taart goed hard worden.
Op dit moment is Laura Kieft met Laura’s bakery vermoed ik Nederlands grootste zoete blogger.
Ik heb het idee dat we in de toekomst nog veel van haar zullen horen, zien en bakken.
En eigenlijk ga ik er stiekem vanuit dat niet haar enige 2 boekjes zullen zijn!
Wat ontzettend leuk dat je uit mijn taarten boekje hebt gebakken Carola! En wat een lief stuk heb je geschreven, dankjewel 🙂
Liefs, Laura
Graag gedaan, niets van gelogen, ik heb hoge verwachtingen van je! 🙂