top of page

10 x de lekkerste koekjes bakken


14 x de lekkerste koekjes bakken
Hou jij ook zo van koekjes bakken? Het gevoel van een goed gevulde koekjestrommel is eigenlijk heel makkelijk te vertalen in puur geluk toch?  Natuurlijk hebben we allemaal wel ergens een pak koekjes uit de supermarkt liggen, maar voel je vooral als je vol trots kunt zeggen, dat je ze zelf gebakken hebt. Als je zelf koekjes bakt, ben jij de baas over de ingredienten en kun je kiezen hoe groot je koekjes moeten worden. En heel handig; koekjes kun je over het algemeen vrij lang bewaren. Meestal veel langer dan cakes en taarten. In 10 x de lekkerste koekjes bakken vind je een heerlijk overzicht met recepten van collega-bloggers.

10 x de lekkerste koekjes bakken

Ik vroeg mijn collega-bloggers naar hun lekkerste koekjesrecept. Nou daar wisten ze wel raadt mee en ik heb hier een heerlijke verzameling van gemaakt. Laat je verleiden en ga zelf aan de bak. Ik ben benieuwd wat jij van de 10 x de lekkerste koekjes gaat bakken!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

–> Vertel me over jouw koekjestrommel <–


... en dicht is de koektrommel

Binnenkort wil ik een stukje schrijven over de Nederlandse Koektrommel cultuur. De koekjestrommel is in Nederland van oorsprong heel anders dan in veel andere culturen. Wellicht is het nu een beetje aan het veranderen, maar vroeger kregen wij thuis bij de koffie één koekje, dan ging de trommel resoluut dicht.

Dit is echt iets typisch Nederlands, want bij veel andere culturen is het juist gastvrij om je gasten de hele trommel aan te bieden.

 
stroopkoekjes met karamel op rekje

Eef van Eef kookt zo bakte deze mega lekkere koekjes gevuld met een heerlijke karamel!  En heel handig, voor stroopkoeken heb je geen wafelijzer nodig.


 
Margrietjes een koekje

Annelies van Lepeltje lekkers bakte deze prachtige bloempjes. Annelies laat zien dat hulp van je kind heel handig is bij het bakken.

 
Pindakoekjes met kikkererwtenmeel

Tessa van Patesserie bakte deze bijzondere koekjes. Op het eerste gezicht zien ze er bekend uit met pinda’s maar, Tessa gebruikte deels kikkererwtenmeel en dat maakt mij erg nieuwsgierig.

 
Vegan koekjes

Emmelou van Bakers and Fakers bakte deze pindakaaskoekjes. De koekjes zijn glutenvrij, zonder suiker gemaakt en staan bijzonder mooi op de foto.

 
Pistache chocolade koekjes

Judith de Groot-Pagrach van My foofdblog bakte mijn favoriete Italiaanse koekjes met een nieuwe twist. Heerlijk om in de koffie te dopen!

 
Pastinaak koekjes met chocolade

Geef Jody Mijts van Ongewoon lekker,  keuze uit een paar ingredienten en zij maakt er iets bijzonders van:  Pastinaakkoekjes. Een soort wortelkoekjes maar dan anders!

 
meringue koekjes

Hilde Roovers van Slowfoody laat zien dat je verspilling ook zoet kunt tegengaan door de restwarmte van je oven te gebruiken om overgebleven eiwitten te bakken. Heerlijke meringue koekjes.

 

Speltkoekjes met een chocolade-kokos oogje

Speltkoekjes met een chocolade-kokos oogje

Van Tea and greens gebruikte spelt om deze prachtige koekjes te maken met een oogje van kokos en chocolade. De koekjes zijn gezoet zonder geraffineerde suiker. Een gezondere keuze dus!

Helaas niet meer te vinden op het web

 
Nutella hazelnootkoekjes

Elien’s cuisine bakte koekjes met het magische woord: Nutella! Nu is jouw nieuwsgierigheid net als die van mij vast en zeker gewekt.

 
Adolfina Koekjes (Pinda En Sukade Koekjes)

Rachel van Cakies bakte deze bijzonder combinatie uit een oud Surinaams kookboek. Dat zijn vaak de leukste koekjes; die uit oude kookboeken!


 
Star Wars citroen - roomkaas koekjes

Van Nicole van Cookies & Carrot Sticks bakte deze gevaarlijk lekker koekjes met het bijzondere ingredient: roomkaas!

 
Zelfgemaakte stroopwafels

Hoe leuk is dat: je zelfgemaakte stroopwafels. Mannin Vering Schalkwijk van Baksels leert je hoe je ze maakt.

 
Brownie Cookies

Van Slowfoody, de smaak van een brownie in een koekje. Daar doe je volgens mij iedereen een plezier mee!

 

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page