top of page

Chewy Nutella koekjes met walnoten


Chewy Nutella koekjes met walnoten
Chewy Nutella koekjes met walnoten
Je hebt van die magische foodwoorden als zomerkoninkje, slagroom, advocaat, oreo, chocolade maar ook Nutella! In dit blog krijgt Nutella de hoofdrol; krijg jij ook al trek als je aan zo’n joekel van een pot vol Nutella denkt? Mijn kinderen eten het graag op brood, maar zelf gebruik ik het liever in de keuken om mee te bakken. Je kunt hier heerlijke vullingen mee maken, je kunt het ook als eetbaar smeermiddel gebruiken. Ik bakte er deze lekkere chewy Nutella koekjes met walnoten van.

Omdat er niemand thuis was heb ik ze al snel naar de diepvries verhuisd, ik kon er zelf bijna niet vanaf blijven….

Naast Nutella kun je natuurlijk ook je eigen chocoladepasta gebruiken. Kies een pasta die je lekker vindt, want de smaak proef je terug. Het lijkt vrij zondig 200 gram Nutella, maar je gebruikt in dit recept minder boter en minder suiker dan bij andere koekjes-recepten. En met 30 koekjes bak je ook bijna 2 koekjestrommels vol!


Maak balletjes van het koekjesdeeg

Chewy Nutella koekjes met walnoten

Benodigdheden voor 30 stuks:

 1. 250 gram zelfrijzend bakmeel

 2. 200 gram nutella

 3. 10 gram cacaopoeder

 4. 125 gram boter op kamertemperatuur

 5. 150 gram fijne suiker

 6. 1 ei

 7. 100 gram geroosterde walnoten iets fijner gehakt

 8. Snuf zout


Chewy Nutella koekjes met walnoten
Nutella koekjes

Nutella koekjes met walnoten maken

 1. Rooster de walnoten in de oven, hierdoor wordt de smaak extra lekker.

 2. Kneed alle ingrediënten, behalve de nootjes, door elkaar. Voeg op het laatst de gehakte nootjes door het deeg heen. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

 3. Verwarm de oven voor op 175 graden bij een oven met hete lucht of op 195 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 4. Rol balletjes die ongeveer zo groot zijn als een ferrero rocher en leg ze op de bakplaat. Duw ze een heeeeel klein beetje iets platter. Maar niet teveel, want juist omdat ze een beetje bol van formaat zijn, smaken ze straks heerlijk chewy!

 5. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze in 13-16 minuten.


Koekjes bewaren

Bewaar je chewy Nutella koekjes met walnoten goed afgesloten in een trommel of vries (een deel) van de koekjes in de diepvries.


Nutella koekjes met walnoten
Nutella koekjes

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page