top of page

Bonbons van marsepein en pecannoten


Bonbons van marsepein en pecannoten
Bonbons van marsepein en pecannoten

Als iemand jou een foto van HEEL lang geleden van jou laat zien, dan moet je vast erg lachen. Oei, dat is schrikken! Was jij dat? Zo heb ik dat af en toe ook op mijn blog als ik oude foto’s zie. Er is in ruimt 6,5 jaar tijd heel veel veranderd. Ik heb meer ingrediënten leren kennen, meer bakattributen in huis, maar ook mijn fotografie is heel veel anders geworden. Ik denk dat het mijn 3e of 4e blog ooit was dat ik ze maakte: marsepeinen bonbons. Ze waren zo totaal anders dan deze bonbons van marsepein en pecannoten en toch ook weer niet.


Een guitig stelletje, gekroond en al.

Zes jaar geleden kleurde ik regelmatig mijn gebak, nu ben ik hier iets terughoudender in geworden. Ik eet echt wel kleurstoffen, maar die hoeveelheden van destijds liever niet. Ik had mijn bonbons destijds een gouden kroontje gegeven omdat het Koningsdag was. Op mijn werk heeft een bonbon heel lang op een randje naast mijn bureau gestaan; ik denk dat voorbijgangers niet eens wisten dat het eetbaar was.

Onverwachte gasten of marsepein dat eigenlijk op moet, wat doe je daar mee?

Vorige week kreeg ik van een collega een paar pakjes marsepein. Tegenwoordig kun je marsepein op veel plaatsen kopen, zo kwamen deze verpakkingen bij de Ikea vandaan. “Ze zijn een paar dagen verlopen en dan kunnen ze niet meer worden verkocht bij de Ikea.”, vertelde ze. Ik bedacht me dat ik graag marsepeinen bonbons nog een keertje wilde maken, maar dan anders. Bij de bakker verkopen ze bonbons van marsepein vaak met een walnoot. Ik vind walnoten lekker, maar pecannoten vind ik nog lekkerder. Vooral als ze even uit de oven komen.


Handig: deze bonbons zijn lactosevrij,  handig voor personen die niet iedere soort chocolade kunnen verdragen.

Rol de marsepein door de fijne suiker

Bonbons van marsepein en pecannoten

Benodigdheden voor ongeveer 12 stuks:

  1. 200 gram marsepein

  2. 12 pecannoten

  3. fijne suiker

  4. 2 eetlepels poedersuiker met drupje water


Bonbons van marsepein en pecannoten

Bonbons van marsepein en pecannoten

  1. Rooster je pecannootjes ongeveer 10 minuten op 160-170 graden.

  2. Verdeel de marsepein in stukken, bijvoorbeeld van 35 gram.

  3. Doe de suiker in een klein bordje. Rol de stukjes marsepein tot een mooi balletje en rol het door de fijne suiker. Duw het balletjes ietsje plat en maak met je vinger het iets rechthoekiger. Zo blijft straks je noot beter zitten.

  4. De pecannoot zou zo van het marsepein afvallen. Om dat te voorkomen kun je de noot vastlijmen met glazuur.

  5. Doe een paar eetlepels poedersuiker in een kopje en doe hier slechts enkele druppels water bij. Laat op iedere bonbon een stipje glazuur vallen en leg hier de pecannoot op.

  6. Laat de glazuur hard worden.


Bonbons van marsepein en pecannoten

Had ik al gezegd dat proevers die eigenlijk niet van marsepein hielden deze bonbons erg lekker vonden!


Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page