top of page

Paas bonbons met ganache en paaseierenPaas bonbons met ganache en paaseieren
Laat ik eerlijk zijn. Ik had ganache over en dacht: wat moet ik ermee?  Zonde om weg te gooien toch?  Ik vind ganache in een bonbon vaak de lekkerste vulling. Lekker basic en met veel smaak. Ineens wist ik wat ik ging maken: Paas bonbons met ganache en paaseieren. Ik spoot wat roosjes van ganache en deed hier een paaseitje op. Wat een verrassend leuke bonbon om te maken met Pasen en zo makkelijk en supersnel klaar.

Wat te doen met ganache leftover?

Wat heb je nog meer in huis dan paaseieren? Misschien kleine chocolaatjes, paashaasjes of mini paaseitjes? Dan kun je er een paar in het roosje duwen? Met wat geduld droogt de ganache hard op.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Bonbons maken van restjes ganache

Paas bonbons met ganache en paaseieren

Benodigdheden:

  1. 200 gram slagroom

  2. 200 gram pure chocolade

  3. Eetbare versiering; bijvoorbeeld paaseieren

  4. Spuitzak met spuitmondje

  5. Bakpapier op een (snij) plank

Paas bonbons met ganache en paaseieren

Paas bonbons met ganache en paaseieren

  1. Maak de ganache: breng de slagroom aan de kook. Zodra het kookt mag het gas uit.

  2. Voeg de in stukjes gehakte chocolade toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. De ganache is nog dun maar zal snel dikker worden bij het afkoelen. Je kunt ganache over taarten gieten, als vulling gebruiken als het was steviger is, als saus gebruiken over ijs.

  3. Laat de ganache stevig worden. Dit duurt best wel een aantal uren in de koelkast. Zelf maak ik het liever een dag eerder en verwarm de ganache als het te stevig is geworden kort in de magnetron, 10-20 seconden of zo. Probeer het voorzichtig zelf.

  4. Vul je spuitzak met een mooi spuitmondje en spreid een vel bakpapier uit over een snijplank. Spuit roosjes of andere vormen naar eigen smaak.

Hoe spuit je een roosje?

Begin bij het spuiten van een roosje in het midden en draai hier aan de buitenkant naar links om het midden heen. Ik neem aan dat als je linkshandig bent, rechts om het midden spuit. Raar, ik  bedenk met dat het een beetje op het @ lijkt. Je volgt dit teken als je het spuit.

Leg de paaseitjes op de ganache. Schuif de plank met de bonbons in de koelkast en laat ze een nacht hard worden.


Bonbons van ganache bewaren

Bewaar je bonbons in een afgesloten doos of schaal in de koelkast. Eventueel kun je ze een kwartier voor het uitdelen uit de koelkast halen, maar dat hoeft niet.

3


Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page