top of page

Boterballen koekjes met pecannoten


Boterballen met pecannoten een recept uit de koekjesclub
Tijgerbolletjes maken met papje bovenop brood
Deze boterballen koekjes met pecannoten zijn afkomstig uit een roman. Inderdaad, niet uit een bakboek maar een roman: De koekjesclub van Ann Pearlman.  Een van mijn taartvriendinnen attendeerde met op het verhaal van 12 vrouwen die eenmaal per jaar vlak voor de feestdagen bij elkaar komen en voor elkaar koekjes bakken.

Het boek omvat één verhaal maar in ieder hoofdstuk lees je iets meer over het vaak onstuimige leven van één van de dames en het koekje dat ze voor elkaar gebakken hebben. Een echt vriendinnenboek.


De koekjesclub, een levensverhaal waarin niet alleen vriendschappen gedeeld worden, maar ook de recepten, de koekjes en het verhaal achter het koekje.

Ik was nog maar bij één van de eerste bladzijden toen ik het recept van deze boterballen las. Oh, die wil ik maken. En zoals vaker kan ik dan niet wachten. Gelukkig zijn dit vrij eenvoudige koekjes en dus lekker snel gemaakt. En je hebt meteen een flinke trommel vol.


Boterballen, dat klinkt eigenlijk helemaal niet zo lekker. Maar hoe leg je een Amerikaan uit dat boterkoek wel lekker is dan? Hoe leg ik jou uit dat butterballs heerlijk zijn?


Butterballs vs boterkoek


Maken is weten. De grootste smaakmaker bij dit recept zijn de pecannoten. Daar kun je vast iets bij voorstellen. Rooster de noten even voor het bakken, dan worden ze nog lekkerder.

Boterballen met pecannoten een recept uit de koekjesclub

Boterballen koekjes met pecannoten

Benodigdheden:

 1. 250 gram pecannoten, (rooster ze even voor gebruik in de oven of pan!)

 2. 250 gram bloem

 3. 180 gram boter

 4. 125 gram fijne kristalsuiker

 5. snufje zout

 6. 1 theelepel vanille extract

 7. poedersuiker

Boterballen met pecannoten een recept uit de koekjesclub

Zo maak je deze Amerikaanse boterballen met pecannoten

 1. Maal de pecannoten wat fijner of zelfs helemaal fijn. Ik vind het lekker stukjes noot te proeven en dus maalde mijn koffiemolentje de nootjes niet helemaal fijn. Meng alle ingrediënten behalve het poedersuiker door elkaar.

 2. Verwarm de oven voor op 165 graden (hete lucht oven). Rol kleine balletjes van het deeg. Met dit recept zou je 60 balletjes kunnen draaien maar dat vind ik wel erg optimistisch.  Leeg de balletjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.

 3. Ik gaf de koekjes extra ruimte, maar dit bleek niet nodig. De koekjes vloeien niet uit. Je kunt dus best veel koekjes naast elkaar bakken op je bakblik.

 4. Bak de koekjes in 20 minuten gaar.

Ook dit maal ging de koffiemolen aan en maalde deze suiker tot poedersuiker.  Vul een plastic zakje. Dompel de iets afgekoelde koekjes door het poedersuiker. Het suiker zal iets in de koekjes trekken.


Boterballen, koekjes met pecannoten. Lekker krokant, rijkelijk gevuld, met heel veel nootjes! Smakelijke koekjes, groots in zijn eenvoud.

Boterballen met pecannoten een recept uit de koekjesclub
Boterballen koekjes met pecannoten

Ze hebben wel wat winters, de boterballen. Zeker als je nog wat poedersuiker over ze strooit voor het presenteren. Maar geloof me, deze lekkere koekjes smaken het hele jaar door.


Weet je; wie weet gaan mijn taartvriendinnen en ik onze eigen koekjesclub starten!  Er zijn serieuze plannen.Dit recept is afkomstig uit: De koekjesclub van Ann Pearlman.


Gerelateerde posts

Σχόλια


bottom of page