top of page

Chewy koekjes met Ruby chocolade en pecannoten


Chewy koekjes met ruby chocolade en pecannoten
Chewy koekjes met Ruby chocolade en pecannoten

Tada! Vandaag gaat mijn jongste zoon aan de bak. Eigenlijk wil hij niet in de picture gezet worden en dus noem ik zijn naam ook maar niet. Jammer, want als trotste moeder wil je een kind natuurlijk vol trots spammen. Maar goed, hij houdt erg van bakken en houdt alles rondom bakken vanaf de zijkant goed in de gaten. Hij ging zelfs mee om Ruby chocolade te kopen, want hij was toch ook wel een beetje nieuwsgierig.


Thuis gekomen, gingen we eerst heerlijk proeven om vervolgens aan de bak te gaan. Een van zijn favoriete recepten zijn chewy koekjes met lekker veel chocolade en pecannoten. De koekjes zijn goddelijk, maar een beetje saai omdat witte chocolade geen kleur heeft. Met Ruby moet dit een stuk mooier worden en krijgen de chewy koekjes met Ruby chocolade en pecannoten ook nog een lekker fruitige smaakje.


Chewy koekjes met ruby chocolade en pecannoten

Als mijn zoon gaan bakken, dan doet hij dat met eigen inzicht. We kozen een recept dat ik eerder bakte en hij besloot dit een beetje aan te passen. Doel nummer één: chewy chocolade koekjes. En dat is gelukt, met hier een daar een fris, fruitige zuurtje dat de smaakpapillen weet te prikkelen, beetje taai, zacht en sticky in het midden.


Natuurlijk wil je iedereen laten zien dat je koekjes gebakken hebt met Ruby chocolade, toch? Ik hou van rustieke streepjes trekken op taarten, cakes en koekjes. Deze chewy koekjes met Ruby chocolade en pecannoten vroegen om streepjes en natuurlijk deed ik dat met alle plezier.  Oei, we hebben er zoveel gebakken, volgens mij waren het meer dan 40 koekjes; maar we hebben nog een paar zakjes kunnen uitdelen. Ik mocht er niet meer dan 6 koekjes per zakje in doen, want de mannen thuis vonden ze te lekker.

Chewy koekjes met ruby chocolade en pecannoten

Chewy koekjes met Ruby chocolade en pecannoten

Benodigdheden voor 20-25 koekjes

  1. 170 gram boter op kamertemperatuur

  2. 140 gram lichtbruine (of witte) basterdsuiker

  3. 110 gram kristalsuiker

  4. 1 zakje vanillesuiker

  5. 150-175 gram geroosterde pecannoten

  6. 300 gram bloem

  7. 1/2 theelepel baking soda (ongeveer 3 gram)

  8. 2 gram zout

  9. 1 ei

  10. Eidooier

  11. 300 gram roze Ruby chocolade (200 gram in de koekjes en 50 gram om strepen te trekken over de koekjes)

Chewy koekjes met ruby chocolade en pecannoten
Chewy koekjes met Ruby chocolade en pecannoten

Chewy koekjes met Ruby chocolade en pecannoten maken

  1. Kneed de boter, de suikers, het zout, de bloem, bakingsoda en eieren door elkaar.

  2. Meng hier de gehakte pecannootjes doorheen.

  3. Als je de pecannoten eerst roostert, smaken ze straks nog lekkerder!

  4. Voeg 200 gram Ruby chocolade door het deeg en laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht oven).

  6. Vorm balletjes van het deeg en leg ze op een vel bakpapier. Geef de koekjes wat ruimte want ze zakken iets in. Meer dan 12 koekjes past niet goed op een bakblik.

  7. Bak de koekjes in ongeveer 11-12 minuten gaar.

  8. Haal de koekjes uit de oven zodra ze bruin beginnen te worden; bak je ze langer dan worden ze minder chewy!

  9. Laat de koekjes afkoelen.

  10. Verwarm de 70 gram ruby die nog over is in de magnetron in een glas. Verwarm het glas steeds kort, ongeveer 20 seconden, in de magnetron en roer het goed door. Als de chocolade bijna gesmolten is, kun je het beter niet meer verwarmen anders gaat het aanbranden.

  11. De chocolade is een stuk dunner geworden en met een lepeltje kun je nu strepen trekken over de koekjes. Kleine moeite, maar je koekjes krijgen direct een lekker kleurtje.

  12. Laat de chocolade stevig worden. Dit gaat het snelst als je ze kort in de koelkast legt.


Roze Ruby chocolade nieuw van Callebaut


Chewy koekjes vind ik het allerlekkerst! En met zo’n mooi rode streepje maak je iedereen nieuwsgierig naar de smaak.

Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page