top of page

Cashewnoten pasta maken


Cashewnoten pasta maken
Cashewnoten pasta maken
Heb jij al eens zelf notenpasta gemaakt? Dit kan met vrijwel iedere noot, maar oom met pinda’s. Of je nu pasta maakt omdat het gezond is, of omdat je net als ik een zakje cashewnoten over had die tegen de datum liepen; probeer het eens! Soms moet je iets maken omdat het proces zo leuk is om een keer mee te maken. Je hoeft zelf niets te doen, maar de machine draait, draait en draait en er gebeurt een mirakel! Ineens laat de noot zijn vetten vrij en instaat er een zacht smeersel.

Het vet in cashewnoten

Dat cashewnoten gezond zijn, daar hoef ik verder niet op in te gaan want dat is algemeen bekend. Maar wist je ook dat ze minder vet bevatten dan veel andere noten en pinda’s?


Cashewnoten pasta maken is zo makkelijk; het enige dat je echt nodig hebt is een keukenmachine. Ik heb zelf een klein exemplaar. Ik vermoed dat een staafmixer het werk niet aan kan en de vorm van een blender lijkt me ook niet zo geschikt. Misschien dat een hakmolen het werk wel aan kan. Maar hier heb ik geen ervaring mee, heb nog een hakmolen nog nooit gebruikt.Pimp je cashewnotenpasta door een snuf chilipoeder, misschien zelfs een gerookte paprika voor de liefhebber en wat zeezout.

Cashewnoten pasta maken

Cashewnoten pasta maken

Benodigdheden voor 1 pot:

  1. 1 zakje cashewnoten, 200-300 gram naar eigen keuze

  2. Zout

  3. Chili

  4. Schone pot die uitgekookt is in water

  5. Keukenmachine

Cashewnoten pasta maken
Cashewnoten pasta maken

Cashewnoten pasta maken

  1. Zelf vind ik het lekkerst om cashewnoten kort te roosteren in een oven van ongeveer 170 graden. Dat geeft de cashewnoten lekker veel smaak. Maar het kan ook zijn dat je voor de raw versie gaat; rauwe cashewnoten. Beide manieren kun je gebruiken.

  2. Om de keukenmachine een handje te helpen, kun je de noten alvast iets fijner maken met een mes of met een deegroller. Doe de stukjes noot vervolgens in de keukenmachine. Zet de machine aan en blijf een beetje in de buurt.

  3. Je hoeft niets meer te doen maar de machine maalt van grote noten, stukken noten, notengruis, grove pasta en vervolgens tot een zachte romige pasta. Verwijder zo nodig af en toe met een spatel de zijkanten in de kom.

  4. Het is zo leuk om te zien dat de grove noten fijner worden en dat na 7-10 minuten uiteindelijke de noot uit elkaar valt, de olie vrijkomt en er zowaar een smeuïge ontstaat.

  5. Voeg een klein beetje zout en eventueel wat chilipoeder naar smaak toe. Begin met een klein beetje, je kunt altijd nog meer toevoegen.In de ban van zelf je pasta maken? Je kunt hiervoor iedere noot gebruiken of pinda’s. Of varieer eens met een combinatie  van diverse noten.

Bewaren

Cashewnotenpasta is ongeveer een maand houdbaar in de koelkast. Verdeel de pasta eventueel over 2 kleine potten, dat maakt het nog iets langer houdbaar omdat de tweede pot wat langer goed gesloten dicht blijft.


Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page