top of page

Chocolade biercake


chocolade bier cake, cake voor mannen
Als je man binnenkort roept dat hij trek heeft in bier, kan het zomaar zijn dat hij iets anders bedoeld. Want misschien bedoeld hij niet dat frisse bubbelende licht bittere drankje in een flesje, maar deze variant wat ooit cake heette met chocolade en bier. Chocolade biercake!

En het is niet zomaar een cake. Het is een cake gemaakt met zijn favoriete stevige biertje. Niet onbelangrijk, want de smaak van deze cake wordt echt bepaald door het bier. Neem dus een bier dat je lekker vindt. Of het nu een Belgische triple is, of een kriekje om ook mevrouw nog wat te pleasen. Hmmm, een kriekbier in deze cake lijkt me ook erg lekker met misschien wel meegebakken kersen, die een nachtje bier achter de rug hebben.


Het is even wennen heren; bier “zonder glas”, maar nu kun je rond koffietijd ook genieten van bier in de vorm van homemade Chocolade biercake. En neem gerust een extra plakje. Naar verhouding zit er niet veel boter in deze cake.

chocolade bier cake, cake voor mannen

De cake is een recept en gebakken met de ingrediënten uit de Food we love box, die deze maand is samengesteld door Hidde de Brabander.


Niet alleen de producten zijn zorgvuldig uitgezocht, ook aan de recepten is gedacht. Zoet, bitter, bloemig maar ook stoere producten en recepten zijn te vinden in deze verrassingsbox.

chocolade bier cake, cake voor mannen

Recept chocolade biercake

Benodigdheden:

 1. 225 gram suiker, het liefst ongeraffineerde rietsuiker. Deze is een beetje karamelachtig van smaak. Je kunt wellicht ook kiezen voor lichtbruine suiker of deels bruine suiker.

 2. 100 gram eieren (ongeveer 2 stuks)

 3. 75 gram boter

 4. 340 gram bloem

 5. 8 gram bakpoeder

 6. 140 gram pure chocolade

 7. 180 gram liefst stevig bier met veel smaak

 8. 2 gram zout

chocolade bier cake, cake voor mannen

Zo maak je deze chocolade biercake

 1. Verwarm de oven alvast voor op 160 graden (hete lucht oven) Vet je vorm in.

 2. Splits de eieren en bewaar de dooier in een klein glas en het eiwit in een vetvrije kom waar je ze straks in stijf moet kloppen.

 3. Mix de boter en de suiker luchtig met de keukenmachine of handmixer.

 4. Zeef de bloem (2 maal) met het zout en het bakpoeder.

 5. Smelt de chocolade au bain marie en haal het schaaltje van het vuur.

 6. Klop de eiwitten luchtig.

 7. Met een spatel kun je nu de eidooiers door de boter mixen. Hierna spatel je deze mix door de bloem.

 8. Voeg de gesmolten chocolade toe samen met het bier. Het bier dat over is wacht op je na de afwas.

 9. Spatel de eiwitten door het beslag en doe het in de bakvorm.

 10. Bij navraag bij de mannen thuis, het wordt tenslotte een mannencake, besloot ik de vierkante vorm van 15 x 15 cm. te gebruiken.

 11. De cake heeft ongeveer 60-70 minuten nodig om te garen in mijn oven. Met een houten prikker kun je controleren of de cake gaar is.

 12. Na ruim een uur gaat de oven open en even krijg ik het gevoel dat ik een brood heb gebakken. Ik ruik de geur van gist en brood.

chocolade bier cake, cake voor mannen

Proost!

Gerelateerde posts

Bình luận


bottom of page