top of page

Chocoladebonbon met Limoncello crème


Chocoladebonbon met Limoncello crème
Ga lekker in je luie stoel zitten. Zet een heerlijk koel glaasje limoncello klaar en relax. Eventjes ben je in Italië. Denk aan die heerlijke lange zomeravonden. In gedachten gaat de zon onder. Je neemt een slokje heerlijk koele limoncello die al gauw verdwaalt in je keel en hier juist lekker warm wordt. Hmm, nip nog even aan je glas.  Hmm, dat smaakt naar Chocoladebonbon met Limoncello crème!

Limoncello is voor mij vakantie. Ik kan het hier in Nederland natuurlijk ook drinken. Maar het voelt anders. Er hoort een andere atmosfeer bij, een andere entourage, heerlijk eten, een ander publiek.

Zo hoort Limoncello voor mij bij vakantie!

Chocoladebonbon met Limoncello crème

Chocolade bonbon met Limoncello crème

Benodigdheden:

  1. bitterkoekjes (b.v. een verpakking van het AH huismerk)

  2. boter 100 gram

  3. poedersuiker 100 gram

  4. Limoncello

  5. suiker

  6. 200 gram chocolade (ik gebruikte puur maar wellicht komt bij witte chocolade de smaak van citroen iets beter naar voren. Puur is behoorlijk dominant in smaak)

  7. Eventueel een versiering. B.v. deze kleine bloementjes van fondant. Alles wat op een cakepop past, past ook op deze bonbon!)

Chocoladebonbon met Limoncello crème

Maak een siroop van 1:2 suiker met limoncello. Ik maakte 3 eetlepels suiker en 6 eetlepels limoncello. De siroop was ook op dus iets meer maken is wel handig als je graag veel limoncellosmaak wilt. Natuurlijk kun je ook voor een andere likeur kiezen of voor een zelfgemaakte koffiesiroop, vlierbloemsemsiroop enz.

Chocoladebonbon met Limoncello crème

Haal de bitterkoekjes uit de verpakking. Je kunt de vulling zo op het koekje spuiten of je maakt een klein holletje in het koekje den doet hier wat extra siroop in.

Chocoladebonbon met Limoncello crème

Mix een botercreme van 1:1 poedersuiker en boter op kamertemperatuur ongeveer 8-10 minuten tot de botercreme er fluweelzacht uit ziet.

Roer hier de limoncello-siroop doorheen naar smaak. Spuit kleine toefjes op het bitterkoekje.

De bonbon koekjes moeten nu goed hard worden in de koelkast.

Chocoladebonbon met Limoncello crème

Je kunt de bonbons versieren zoals je cakepops versierd. Ik gebruikte deze kleine plungers. Je hebt maar heel weinig fondant nodig. Met een drupje kleurstof wordt het geel.

Chocoladebonbon met Limoncello crème

De randjes van de bloementjes zijn een beetje gedust met gouden dust. Het stipje in het midden is een zwarte suikerparel.

Chocoladebonbon met Limoncello crème

200 Gram chocolade werd gesmolten in een hoog glas waar de koekjes bonbons in passen. Het voordeel van smal en hoog glas is dat je naar verhouding niet zoveel chocolade nodig hebt. Prik een prikker aan de onderkant van het bitterkoekje en doop het in de chocolade.

Versieren kun je beter meteen doen, als de chocolade nog zacht is.

Chocoladebonbon met Limoncello crème

Je kunt de chocolade koekjes bonbons het best bewaren in de koelkast maar het is wel lekkerder om ze een half uurtje voor het nuttigen uit de koelkast te halen.

Eet smakelijk.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page