top of page

Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes

Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes
Een toetje in een glas, hou jij daar ook zo van? Ik wel! Ik moet wel bekennen dat ik inmiddels op zoek ben gegaan naar iets meer bescheiden glaasjes, want die desserts liepen hier thuis een beetje uit de hand; zo groot waren ze. Voor deze tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes heb ik iets kleinere glazen gevonden, maar ik heb ze wel tot net onder de rand gevuld, ha, ha! En dat is helemaal geen ramp, want tjonge, wat is dat lekker zeg!

Citroensap of rasp, lemoncurd, limoncello, je kunt het dessert op meerdere manieren vormgeven. Wat vind je lekker? Wat heb je in huis?

Citroen, dat is een smaakmaker die het hele jaar door kan. Fris in de zomer, een prima keuze met Pasen maar ook in de herfst en winter past dit recept prima. Eventueel kun je de tussenlagen aanpassen aan de tijd van het jaar en kiezen voor bijvoorbeeld gingercookies of speculaasjes.

Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes

Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes

Benodigdheden voor 4 personen

 1. 4 koffieleutjes per persoon

 2. 250 ml mascarpone

 3. 250 ml slagroom

 4. 1 zakje slagroomversteviger

 5. 1 zakje vanillesuiker

 6. Eventueel suiker toevoegen naar smaak

 7. 75 gram witte chocolade

 8. 2-3 theelepels citroensap

 9. Rasp van 1 mooie citroen

 10. Limoncello

ok nodig:

 1. Glaasjes; in mijn glazen paste 175 ml

 2. Spuitzak met mooi spuitmondje

 3. Eventueel sprinkels voor bovenop

Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes

Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes

 1. Klop de slagroom stevig met de slagroomversteviger en voeg meteen een zakje vanillesuiker toe. Klop de mascarpone kort door en meng het met de slagroom Voeg de geraspte witte chocolade toe. Rasp schil van een citroen en roer het samen met 2-3 theelepels (proeven!) door de crème. Zoet de tiramisu eventueel nog bij met wat extra suiker.

 2. Verkruimel de koffieleutjes en druppel hier limoncello doorheen. Wat mij betreft niet teveel, limoncello kan ook overheersend zijn. Verdun eventueel de likeur met wat water. Proeven is weten.

 3. Doe de mascarpone-slagroommix in een spuitzak met een mooi spuitmondje. Je kunt natuurlijk ook het mengsel zo in het glaasje scheppen, maar door het met een spuitzak mooi in het glas te spuiten, ziet het er direct een stuk aantrekkelijker uit.

 4. Bedek de onderkant met een laagje koekjes bedruppeld met wat Limoncello.

 5. Spuit een mooie laag mascarpone-slagroom. Herhaal dit nog eenmaal.

 6. Op naar de laatste laag. Eigenlijk is dit een herhaling, maar om zeker te weten dat niet het ene glas voller is dan de andere spuit ik de laatste toef pas op het laatst in alle glaasjes. Zo zijn de glazen allemaal even vol.

 7. Versier de bovenkant met wat geraspte koekjes bovenop en sprinkles. Bewaar de tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes in de koelkast totdat je het gaat opdienen.

 8. Eet smakelijk!


Tiramisu in een glas; een ideaal dessert na ieder diner. Ook handig om te bereiden bij feestdagen als Kerstmis en/of Pasen
Gerelateerde posts

Comments


bottom of page