Croissant met mandarijntjes en slagroom-mascarpone
top of page

Croissant met mandarijntjes en slagroom-mascarpone

Croissant met mandarijntjes en slagroom-mascarpone
Ben je op zoek naar wat lekkers met koningsdag, een internationale sportwedstrijd of zomaar om lekker snel een heerlijk ontbijt of lunch te maken?  Dan is deze croissant met mandarijntjes en slagroom-mascarpone een goed idee. Misschien heb je de ingrediënten zelfs wel gewoon op voorraad in huis en kun je direct aan de slag.

Ik heb regelmatig afbakcroissants op voorraad en af soms kies ik voor een snelle variant uit de supermarkt. Heel verleidelijk want de geur in de winkel komt je vaak tegemoet en ze zijn vaak goed geprijsd.


Verder heb je nodig een blikje mandarijnen, slagroom en liefst ook mascarpone, maar met alleen slagroom lukt het natuurlijk ook. Zelf gebruik ik graag mascarpone omdat de vulling hier steviger en mooier wordt en het oog wil ook wat toch?  En zeker omdat ik een mooi spuitmondje gebruikte waarmee je bloemen kunt spuiten, dan is het toch wel leuk als ze ook blijven staan.

“Schat, zal ik een lekker ontbijtje voor je maken?” Het is zo klaar en terwijl de koffie pruttelt, maak je de croissants gereed.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.



Leuk spuitmondje; bloemen spuitmond

Croissant met mandarijntjes en slagroom-mascarpone

Benodigdheden voor 4 stuks:

  1. 4 croissants

  2. 200 ml slagroom

  3. 200 ml mascarpone

  4. 1 zakjes vanillesuiker

  5. Zo nodig extra suiker naar smaak

  6. 1 blikje mandarijntjes

Ook nodig: 

  1. Spuitzak

  2. Spuitmondje naar keuze



Croissant met mandarijn en slagroom-mascarpone

Croissant met mandarijntjes en slagroom-mascarpone maken

  1. Bak de croissants af. Heb je croissants van de bakker of supermarkt kijk dan goed of ze nog vers zijn. Bij twijfel pimp ik croissant graag een beetje op door ze kort af te bakken in de oven. Laat ze afkoelen.

  2. Haal je mandarijntjes uit blik en laat ze goed uitlekken en leg ze op een schone theedoek. Klop de slagroom met de vanillesuiker stevig en klop in een andere kom de mascarpone kort even goed door en wat losser. Voeg de mascarpone bij de slagroom en meng de twee door elkaar. Voeg eventueel nog wat suiker toe. Vul je spuitzak.

  3. Snij de croissant bovenop open en duw de bovenkant iets uit elkaar. Spuit ronde toefjes in de lengte van de croissant. Droog de stukjes mandarijn iets af met de theedoek en leg ze aan beide kanten van de toefjes op zo’n manier dat je ze goed kunt zien.

  4. Dien de croissants het liefst direct op.



Snel, sneller… maak eventueel je slagroom-mascarpone al de avond ervoor en bewaar hem in de spuitzak in de koelkast.

Gerelateerde posts

bottom of page