top of page

De 100 allerbeste recepten van Rutger Bakt


Omslag De 100 beste recepten van Rutger bakt
Het is nog maar 7 jaar geleden dat Rutger van de Broek Heel Holland Bakt won. Zeven jaar nog maar en Rutger heeft nu al 8 boeken op zijn naam staan en een eigen website Rutger Bakt vol met recepten. De titel van Rutgers nieuwste boek: De 100 allerbeste recepten van Rutger Bakt, klinkt alsof Rutger aan het eind van zijn carrière zijn verzameling lievelingsrecepten bij elkaar zoekt, maar daar geloof ik niets van. Rutger is on the move. Hij is recent naar een nieuwe woning verhuisd met een grote keuken en veel ruimte. Rutger gaat beslist aan de bak!

De 100 allerbeste recepten van Rutger Bakt

De 100 allerbeste recepten van Rutger Bakt is een verzameling recepten die het goed doen op Rutgerbakt.nl, een verzameling populaire recepten uit de andere boeken van Rutger, maar ook recepten die lezers veelvuldig bakken en op de sociale media delen; aangevuld met Rutgers persoonlijke favorieten.


Ben je benieuwd wat hier allemaal in staat? Lees snel verder.


Inhoudsopgave De 100 beste recepten van Rutger bakt; de inhoud

De favorieten in een overzichtelijke rij: koekjes, taarten, cakes, desserts, gebakjes, brood en hartig. Van welk hoofdstuk gaat jouw hart sneller kloppen?


Rutger: “Hoe vaak de brownies, boterkoek, Zeeuwse bolussen en flammkuchen hier al uit de oven zijn gekomen… Of hoe vaak ik met mijn vriend geniet van zelfgemaakte panna cotta of mijn beroemde aardbeientiramisu meeneem naar etentjes… De tel ben ik inmiddels kwijtgeraakt. “

Ieder recept heeft een persoonlijk tintje, zo smakelijk om te lezen

Ieder recept wordt ingeleid door een persoonlijk stukje. Dit kan een persoonlijke baktip zijn, maar het leukst vind ik de herinneringen met een persoonlijk tintje. Wat at Rutger vroeger steevast als hij met oma naar de markt ging? Wat was het allereerste recept op Rutgerbakt.nl?

Wist je dat de favoriete miniquiches altijd het eerste op zijn bij een high tea en dat Rutger de lekkerste Zeeuwse bolussen ooit proefde in het Openluchtmuseum waar ze in een op hout gestookte oven gebakken werden?Heerlijk vind ik dat; recepten met een herinnering. Vaak alleen al door de herinnering, smaken ze extra lekker.

Inhoudsopgave kort en krachtig

Mag de inhoud voorin het boek dan kort en krachtig zijn. Ieder hoofdstuk begint met een eigen inhoud met links een reeks foto’s van de recepten die je kunt verwachten en rechts de alle recepten lekker overzichtelijk en lekker groot om te lezen.


Tompouce taart van Rutger van den Broek

Op de foto de Nederlandse lieveling als taart: Tompoucetaart. Het verdelen op zich zal een hilarische bezigheid zijn lijkt mij.Het boek heeft een harde kaft en ieder recept heeft een mooie foto.


Rutger: “Als ik een tompouce eet, moet ik altijd aan mijn oma denken. In de schoolvakanties ging ik op woensdag vaak met haar naar de markt. Daarna aten we steevast een tompouce bij het welbekende warenhuis. Met dit recept bakt je een tompoucetaart die veel lekkerder is dan die tompouce van vroeger, maar waarbij ik iedere keer met een glimlach terugdenk aan de woensdagen met mijn oma.”

Friandises en Amaretti van Rutger van den Broek

Zo leerde ik Rutger kennen. In Heel Holland bakt moesten de kandidaten diverse kleine petit-fours maken. Friandises? Daar had ik nog nooit van gehoord, maar Rutger bakte verschillende exemplaren in de uitzending, waaronder deze:


Links: Cheesecake friandises. Rutger: “Voor deze friandises heb ik kleine sloffenbodempjes met een toefje spijs gebakken en die afgetopt met een no-baked cheescakemengsel.”Rechts: Zachte amaretti. Krijg je in een restaurant vaak de harde versie, er bestaat ook een zacht variant op dit koekje.


diverse appeltaarten van Rutger van den Broek

Links: Appeltaartcake


Rutger over de appeltaartcake: “Appel is echt een van mijn favoriete ingrediënten, het liefst verwerk ik ze overal in. Voor dit recept heb ik gekozen voor het beste van twee werelden: appeltaart en appelcake in één! De appel en de kaneel worden – net zoals in een appeltaart – in laagjes opgestapeld, met daartussen cakebeslag.”

Rechts: Appel-kruimel plaatcake. In vergelijking met een gewone springvorm heb je bij een plaatcake lekker grote kruimellaag! Daarbij laat een plaatcake zich goed vervoeren en is ideaal om te delen.


lekkere desserts van Rutger bakt

Life is short eat, dessert first. In Nederland is een toetje vrijwel altijd gemaakt met een melkproduct en hoewel je zeker ook wat anders kunt maken, hou ik ook vaak van deze Hollandse gewenning.


Links: Vanille parfait met framboos. Parfait is een ijssoort die je zonder machine kunt maken. Door het gebruik van een mooie vorm ziet hij er extra aantrekkelijk uit.Rechts: Citroen mascarponemousse met blauwe bessen. Heel gemakkelijk en het ziet er geweldig uit.


gevulde donuts en hartige taart Rutger bakt

Links: Naast zoet bakt Rutger ook hartige recepten. Uit zijn hartige bakboek is dit Pie met kip; prei & roomkaas. Rutger op zijn best; kijk eens hoe pietje precies dit raster gemaakt is; heel erg mooi!


Rechts: Gevulde donuts met chocoladeroom. Met dit recept kun je ook de klassieke donuts maken.


De 100 beste recepten van Rutger bakt

De 100 allerbeste recepten van Rutger van den Broek, populaire recepten van Rutger maar ook van zijn lezers. Hier kun je langdurig in bladeren om wat lekkers uit te zoeken. Als je meerdere bakboeken van Rutger bezit, zul je bekende recepten tegenkomen, daar moet je rekening mee houden.


Een bonte verzameling vaak persoonlijke recepten; dat zijn de beste! Met dit boek zit je gebakken.

Lezers zijn ook vaak erg enthousiast omdat het gebakken recept goed gelukt is. Dat komt omdat ze kloppen, iets dat in veel andere boeken niet het geval is.

De 100 allerbeste recepten van Rutger van den Broek. is te koop bij de boekenwinkel.

Bestel je het boek via Bol.com dan is de kans groot dat je morgen al aan de bak kunt.


-- DANK --

Graag wil ik uitgeverij Carrera culinair bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van De 100 allerbeste recepten van Rutger bakt van Rutger van den Broek. De fotografie is van Saskia Lelieveld, Jurriaan Huting, Harold Pereira en Erik Spronk.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

bottom of page