top of page

Gemberthee met Marokkaanse munt en honing


Gemberthee met Marokkaanse munt en honing
Gemberthee met Marokkaanse munt en honing
Als koffieleut wil ik zo af en toe wel eens een stap opzij doen voor een andere bijzondere drank: thee. Van alle soorten thee die ik drink, is dit momenteel mijn favoriete keuze: Gemberthee met Marokkaanse munt en honing. Andere variaties vind ik ook heel erg lekker. Bijvoorbeeld de combinatie van gember met een flinke schijf sinaasappel; deze is zelfs iets frisser.

De prachtige groene bladeren van de munt in een glas, zijn niet alleen smaakvol, maar maken de thee ook visueel tot een plaatje.


Thee met verse gember smaakt heel anders dan gemberthee uit een zakje

Dat kan eigenlijk van alles zijn. Blaadjes, bloem, takjes, wortels, je kunt het bijna zo gek niet bedenken.


Verse gember

Gember, je hoeft niet eens een liefhebber te zijn van gember in je eten om dit drankje te waarderen. Deze gemberdrank is een prikkelend en stimulerend als en glas alcohol. Het kriebelt een beetje en je krijgt er zo’n heerlijk warm gevoel van.


Gember in je thee is niet alleen een heerlijke drank, het is ook nog eens heel gezond om met enige regelmaat te drinken. Nou, voor mij is dat geen straf om deze gemberthee met Marokkaanse munt en honing te drinken, hoor!


Gemberthee met Marokkaanse munt en honing

Gemberthee met Marokkaanse munt en honing

  1. Een sterk glas dat warmtebestendig is. Een beker voldoet ook maar ziet er een minder aantrekkelijk uit

  2. Een kleine duim gember, meer of minder afhankelijk van hoe sterk de gember is en hoe smaakvol je de drank graag wilt

  3. 1-2 takjes Marokkaanse munt en eventueel een flinke schijf sinaasappel

  4. Honing naar smaak

  5. Kokend water

  6. Zo mogelijk een lange metalen dessertlepel


Zo maak je zelf gemberthee met verse gember

Kook het water. Schil de gember en snij de gember in kleine stukjes. Ik snij ze in kleine strookjes omdat ik deze er het leukst vind uitzien. Ik probeer ze ook lekker fijn te snijden zodat ze veel smaak af kunnen geven. Doe ze in een glas, samen met de munt en wat honing naar smaak.


Mijn persoonlijke favoriet in de gemberthee is een flinke plak sinaasappel


Tip: Ik geniet meestal 2 x van mijn gemberthee.  Is mijn glas leeg? Ik giet er gewoon nog een keer warm water bij de gember en de munt. De twee smaakmakers van moeder natuur zijn sterk genoeg voor 2 genotsmomenten.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page